Δύο μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στη Ζάκυνθο – Ενισχύσεις από την Πελοπόννησο (εικόνες)

Η νύχτα στα δύο μέτωπα της Ζακύνθου θα είναι μεγάληΟι δύο πύρινες εστίες ξεκίνησαν με λίγα μόνο λεπτά διαφορά η μία από την άλλη«Σύμμαχος» των πυρκαγιών, είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα

Μεγάλες πυρκαγιές σε δασική έκταση ξέσπασαν στη Ζάκυνθο σε δύο διαφορετικές περιοχές. Η μία είναι στο Μαχαιράδο στη θέση “Καταλούπου” και η άλλη χωριό Κοιλιωμένος. Η νύχτα στα δύο μέτωπα της Ζακύνθου, θα είναι μεγάλη με όλη τη πυροσβεστική δύναμη να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μην φτάσουν

οι φλόγες στα δύο χωριά, τα οποία μέχρι στιγμής δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι πυροσβέστες αλλά και οι τοπικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο, αγωνιούν για τυχόν αλλαγή των ανέμων, που μπορεί να στρέψει τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές.

Με διαφορά λίγων λεπτών οι δύο εστίες

Οι δύο εστίες μπήκαν με λίγα μόνο λεπτά διαφορά η μία από την άλλη. Μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή είναι η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου έκαναν ρίψεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ελικόπτερο Έρικσον και 5 υδροφόρες.

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, επιχειρούν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

«Σύμμαχος» των πυρκαγιών, είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα.

Ενισχύσεις από την Πελοπόννησο

Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, προσφέρουν οι ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, με το πλοίο έφτασαν στις 22:30 στο λιμάνι της Ζακύνθου, ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

Φωτογραφίες: www.imerazante.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα