Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς-Όλα όσα ειπώθηκαν (video)

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά το ΝταβόςΣτο επίκεντρο το Σκοπιανό, με στόχο την οικοδόμηση εθνικής γραμμής40λεπτη συνάντηση με ΜητσοτάκηΜητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσηςΠάνω από μία ώρα η συνάντηση με ΓεννηματάΓεννηματά: Λύση με εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίαςΜε μικρό καλάθι προσήλθε ο ΚουτσούμπαςΘεοδωράκης:
Σύνθετη ονομασία με μία λέξη στη σλαβική διάλεκτοΛεβέντης: Να ξεκινήσει από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜΜίνι υπουργικό στο Μαξίμου και συνάντηση με Παυλόπουλο και Καμμένο είχε ο Τσίπρας χθες Παρασκευή

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις – οι οποίες είναι ραγδαίες – σε σχέση με το Σκοπιανό, μετά την επιστροφή του από το Νταβός.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Αναλυτικά οι συναντήσεις που έκανε είχαν ως εξής:

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και οι συνομιλίες ξεκίνησαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ήχος στα πλάνα, μετά από αίτημα του προέδρου της ΝΔ.

Δείτε επίσης: Γιατί δεν υπήρχε ήχος στη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη (εικόνες)

Λίγα λεπτά μετά από την άφιξη του προέδρου της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου, πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι «η συνάντηση γίνεται μόνο για λόγους θεσμικής τάξης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεννόηση».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 40 λεπτά, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει δηλώσεις από τη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης (video)

Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις παραπάνω δηλώσεις του.

Δείτε επίσης: «Αναμενόμενο ότι ο Μητσοτάκης θα επέλεγε τον δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού»

Δείτε επίσης: Χαμένοι στη μετάφραση στη ΝΔ – Θα πάει… αλλά με παράπονα ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

Συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά

Στις 12.30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Δείτε επίσης: Ο χαλαρός διάλογος Τσίπρα – Γεννηματά για τα παιδιά τους (video)

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία αναμένεται να κάνει δηλώσεις από το Γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων καθώς και όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε ξανά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή.

Επανέλαβε οτι η διγλωσσία των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση και επισήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Δείτε επίσης: Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Η χώρα στην εξωτερική πολιτική έχει συνέχεια και τη σεβόμαστε (video)

Συνάντηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Στις 13:30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έφθανε στο σημείο η Φώφη Γεννηματά δεν είχε ολοκληρώσει την συνάντηση της με το Αλέξη Τσίπρα. Περίπου δέκα λεπτά μετά, η κ. Γεννηματά αποχώρησε.

«Η ενημέρωση “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, πάντα καλοδεχούμενη είναι», είπε ο κ. Κουτσούμπας, στα πρώτα λεπτά της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καλό είναι να αναπτύσσονται διακρατικές σχέσεις αλλά χωρίς εφησυχασμό. Προέχει να λυθούν ζητήματα αλυτρωτισμού και εθνικιστικών τάσεων που αφορούν το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Δείτε επίσης: Κουτσούμπας: Δεν νομίζω να υπάρξει λύση στο Σκοπιανό (video)

Δείτε επίσης: Επιστροφή Τσίπρα από το Νταβός με γεμάτες «αποσκευές» για Σκοπιανό και χρέος

Συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Στις 15.00 ο κ. Τσίπρας υποδέχτηκε τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη.

Για έλλειμμα ενημέρωσης έκανε λόγο ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

Πριν την κατ’ ιδίαν ενημέρωση, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι τον Σεπτέμβριο χάθηκε μια ευκαιρία, καθώς ο ίδιος είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής επίσημη ενημέρωση ώστε «να μην λέει ο καθένας τα δικά του».

Δείτε επίσης: Θεοδωράκης: Σύνθετη ονομασία με μία λέξη στη σλαβική διάλεκτο (video)

Συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη

Λίγο μετά τις 17:30 πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Στην αρχή της συνάντησης, ρώτησε τον πρωθυπουργό αν έλαβε την συγκατάθεση των υπόλοιπων αρχηγών γι’ αυτό που πάει να κάνει. «Δεν έλαβα καμία συγκατάθεση, την ευλογία τους έλαβα», απάντησε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως είναι αντίθετος με την σύνθετη ονομασία επειδή περιέχει τον όρο Μακεδονία. «Θα δώσω την συγκατάθεσή μου σε άλλο όνομα» ανέφερε και όταν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε ποιο όνομα, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Σκόπια».

«Μη δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σ’ αυτό έχει χυθεί αίμα», είπε ο Λεβέντης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην πάρει επάνω του αυτό το στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Δείτε επίσης: Λεβέντης: Να ξεκινήσει από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ (video)

Δείτε επίσης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητά η Γεννηματά

Δείτε επίσης: Ο Ζάεφ μετονομάζει αεροδρόμιο και εθνική οδό από «Μέγας Αλέξανδρος» (εικόνες – video)

Δείτε επίσης: Γεννηματά για Μητσοτάκη: Με τη στάση του επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του

Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Χθες, Παρασκευή πραγματοιήθηκε «μινι» υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε το «μίνι» Υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου

Ακόμη, μία συνάντηση είχε ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή και αυτή ήταν με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας και του Σκοπιανού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συγκάλεσε με τη σειρά του κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 14:00, στα γραφεία του κινήματος, προκειμένου να συζητηθεί το Σκοπιανό.

Keywords
τσιπρας, video, αλέξης τσίπρας, σκοπια, λύση, καμμενος, παραιτηση λεβεντη, άφιξη, βουλη, μετάφραση, ΚΚΕ, συνταγμα, ΠΓΔΜ, μινι, δραγασάκης, υπουργοι, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, ανεξαρτητοι ελληνες, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, δραγασάκης, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, μετάφραση, βημα, εθνικη, ηγεσια, ηχος, θεμα, ρωτησε, το βημα, ωρα, αεροδρομιο, άφιξη, γινεται, γραφεια, δευτερα, δηλωσεις, διγλωσσια, ευλογια, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, εσωτερικων, ευκλειδης, ζητα, θεοδωρακης, λεβεντης, λύση, λογο, μακεδονια, μαξιμου, μητσοτακης, μικρο, νταβος, παντα, ολγα, ονομα, παιδια, πρωι, σαββατο, συνεχεια, σειρα, στιγμα, φωφη, φωφη γεννηματα, χαθηκε, δημητρης, δωσεις, εθνικα θεματα, χωρα, πηγες, πληροφοριες, ταξιδι, θεματα
Τυχαία Θέματα