Σύλληψη τριών μαθητών στην Αργυρούπολη- Πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω για απόπειρα διάρρηξης (video)

Προβληματισμό έχει σκορπίσει η είδηση πως τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν αρτοποιείο στην Αργυρούπολη.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης, ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο ανήλικοι για την συμμετοχή τους στο περιστατικό, εκ των οποίον ο ένας συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν συγκροτήσει σπείρα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών από καταστήματα και εταιρείες στην Αργυρούπολη, στα οποία εισέβαλαν παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων, στην Αργυρούπολη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Ανηλίκων. Φέρεται μάλιστα, οι ανήλικοι να ήταν επιμελείς στα μαθήματά τους.

****

Την ίδια ώρα, στην εξιχνίαση της ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής στη Δάφνη έφθασε η ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη (26/09), μεσημβρινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, ως δράστες συνελήφθησαν σε Κορυδαλλό και Παγκράτι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 31χρονος αλλοδαπός κι ένας 37χρονος Έλληνας.

Όπως προέκυψε, πρωινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου, οι δύο ληστές παραβίασαν είσοδο σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας κι από κει μέσω παραθύρου έφθασαν σε κενό χώρο καταστήματος, στην πρόσοψη του οποίου είναι εγκατεστημένο Α.Τ.Μ.

Την ίδια ημέρα, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προσήλθε στο κενό κατάστημα προκειμένου να παραλάβει χρήματα από το εγκατεστημένο Α.Τ.Μ. Τη στιγμή της παραλαβής, οι δράστες, με την απειλή πιστολιού, τον ακινητοποίησαν κι αφαίρεσαν την κασετίνα με τα χρήματα.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους σε Κυψέλη και Παγκράτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, καραμπίνα, 32 φυσίγγια, πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, ασύρματος, μικροποσότητα ακατέργαστου χασίς, 450 ευρώ, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και ρούχα που φορούσαν κατά τη ληστεία. Κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στη διάρκειά της.

Όπως διαπιστώθηκε, και οι δύο έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν, κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπή, εκβίαση και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί Ναρκωτικών, ενώ έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για ληστεία και πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση των Νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί Κ.Ο.Κ., οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(πληροφορίες από ALPHA, astynomia.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα