Ο Μητσοτάκης έριξε την ευθύνη στους νέους – «Βλέπετε 11 εκατ. ευθύνες εκτός από τη δική σας», απάντησε ο Τσίπρας (video)

Σε «μπρα ντε φερ» μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρας εξελίχθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού..

Στη συζήτηση, οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη διαχείριση της πανδημίας, τις παλινωδίες της κυβέρνησης

και γενικότερα τις ελλείψεις που παρατηρούνται εδώ και καιρό στην Υγεία.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του για τη διαχείριση της πανδημίας χωρίς να αναγνωρίσει κάποιο λάθος για το γεγονός ότι η χώρα χρειάστηκε να μπει σε δεύτερο lockdown προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος του δεύτερου κύματος, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την έξαρση στη διασκέδαση των νέων, αλλά όχι στο άνοιγμα του Τουρισμού και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο άνοιξε.

Κατά την τριτολογία του προανήγγειλε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον του κ. Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. «Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και μάλιστα είχε και συγκεκριμένο πρόσωπο για να αντικαταστήσει τον κ Κικίλια. «Προτείνουμε την κα Αθηνά Λινού. Αν δεν συμφωνείτε, εδώ είμαστε να συζητήσουμε», είπε.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Μητσοτάκης: Για την έξαρση του κορονοϊού φταίνε οι νέοι, όχι ο Τουρισμός

Στη διασκέδαση κυρίως των νέων, αλλά όχι στον τουρισμό έριξε το «μπαλάκι» της ευθύνης για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, στην ενημέρωση της Ολομέλειας για την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας. «Η βασική αιτία διασποράς ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και όλους τους Έλληνες για την κατάσταση και προσδοκώ από όλους τους συμμετέχοντες, να σεβαστούμε την κρισιμότητα της κατάστασης».

«Η χώρα πέτυχε ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας. Kαι το έκανε γιατί ειδικοί, πολιτικοί και πρωτίστως πολίτες συστρατευτήκαμε. Ουδέποτε η κυβέρνηση διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας. Σε κάθε παρέμβασή μου ευχαριστούσα τους πολίτες», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Έχει γίνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό στην Υγεία», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ο στόχος όλων μας ήταν η αποφυγή ενός δεύτερου οριζόντιου δρακόντειου lockdown» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε πως «έπρεπε εμείς, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να ισορροπήσουμε σε δύο παράλληλες και συχνά αντίθετες ανάγκες. την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της οικονομίας. Επιλέξαμε όλο αυτό το διάστημα τις τοπικές παρεμβάσεις. Εξηγήσαμε ότι αν μπορέσουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας που υποδεικνύουν οι ειδικοί θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο 2ο lockdown. Το ίδιο έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες».

«Δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε τις εστίες γρήγορης έξαρσης του ιού. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε το δραστικό μέτρο του οριζόντιου lockdown όταν διαπιστώσαμε ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», ανέφερε, ενώ για το άνοιγμα του Τουρισμού δήλωσε:

«Ανοίξαμε τον τουρισμό οργανωμένα με αυστηρή μεθοδολογία και τεστ σε ένα ποσοστό των επισκεπτών. Αν κάναμε αυτό που μας είχατε πει εσείς, δηλαδή υποχρεωτικά τεστ σε όσους έρχονταν, θα είχαμε το 10% αυτού που τελικά είχαμε. Θα ισοδυναμούσε η απόφαση με το κλείσιμο του τουρισμού και όχι το άνοιγμα του. Για δύο μήνες βλέπαμε αύξηση των κρουσμάτων που ήταν λελογισμένη και ελεγχόμενη. Δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού». «Η βασική αιτία διασποράς ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο αριθμός των ΜΕΘ που διαθέτει μια χώρα δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τις προτεραιότητες. Όσες μονάδες κι αν έχουμε, δεν αντέχει ένα σύστημα υγείας αν δεν χτυπήσουμε το πρόβλημα στην αρχή της αλυσίδας».

«Θα μπορούσαμε να είχαμε επιβάλει τη χρήση μασκών παντού νωρίτερα, να περιορίσουμε τη βραδινή διασκέδαση νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη να πάρουμε μέτρα νωρίτερα. Δεν είδα έναν από την αντιπολίτευση να τα εισηγείται αυτά» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Δεν είδα έναν να εισηγείται “κλείστε την οικονομία νωρίτερα”. Γιατί το μονά ζυγά δικά μας είναι εύκολη τακτική», είπε.

Με επιθέσεις σε Βαρουφάκη – Τσίπρα η δευτερολογία Μητσοτάκη

Με επίθεση κατά του προηγούμενου ομιλητή, του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι τον βαραίνουν ευθύνες για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών.

«Δεν ήταν ούτε εικόνα, ούτε λεξιλόγιο αυτό κ. Βαρουφάκη» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν ξεχάσαμε τις ευθύνες σας για την κατάσταση που οδηγήσατε τις τράπεζες, το “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες” και την ίδια ώρα έκλαιγαν οι συνταξιούχοι, ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε λαιφ σταιλ περιοδικά».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε αναφερόμενος στον τρόπο έκφρασης του κ. Πολάκη ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το πρόβλημα είναι ο “Πολακισμός” ο οποίος είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «ένα μείγμα ειρωνείας αλαζονείας, ψευτομαγκιάς ψεμάτων και ανορθολογισμού».

Και απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα είπε: «Αυτό σημαίνει “Πολακισμός” μόνο που ούτε εσείς μπορείτε να αποστείτε, γιατί κι εσείς έχετε τέτοια χαρακτηριστικά. Ο Πολάκης ήταν απών αλλά το πνεύμα του ήταν εδώ».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια, και αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα εάν «έχετε την αίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε χρησιμοποιώντας αυτό το λόγο;» και πρόσθεσε: «Δεν είστε πια ο φέρελπις πολιτικός, αλλά είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός, και αυτό είναι η κρίση του λαού».

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ακόμη ότι είχε ζητήσει να μην χρησιμοποιηθούν οι θάνατοι από τον κορονοϊό ως επιχείρημα στις ομιλίες, αλλά όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Προς τούτο κατέθεσε στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους στην Ευρώπη το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα υπήρξαν 43 νεκροί, στην Πορτογαλία 82 στο Βέλγιο 345 και στην Ιταλία 623.

«Υπάρχει μια σκληρή στατιστική, που είναι αδυσώπητη, και είναι δυστυχώς. Μιλάμε για αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Δεύτερος δείκτης είναι αυτός της επιπλέον θνησιμότητας, δηλαδή πόσοι παραπάνω άνθρωποι πεθαίνουν από αυτούς που θα περίμενε κανείς να χάσουν φυσιολογικά τη ζωή τους. Σταματήστε να σπεκουλάρετε σε αυτούς τους αριθμούς και να παρουσιάζετε μια εικόνα για την πατρίδα μας η οποία δεν είναι πραγματική. Έχετε δικαίωμα να έχετε την άποψή σας όχι όμως να αμφισβητείτε τα επίσημα δεδομένα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι πράγματι «θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα τεστ» και πρόσθεσε ότι είμαστε η πρώτη χώρα που προμηθεύθηκε «rapid test» αξιόπιστα. Όσα ζητάτε είναι πράγματα που γίνονται ήδη. Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα πιστέψει εσάς και όχι τους γιατρούς;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε «θαύμα που δούλεψε το δημόσιο με τέτοιους ρυθμούς με τη δωρεά της Βουλής στο “Σωτηρία” και σε τρεις μήνες ολοκληρώθηκε» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ατελείωτος αριθμός εντατικολόγων για να στελεχώσουν αυτές τις εντατικές».

Τέλος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «συμβαίνει να χάνουν τη ζωή τους στις εντατικές ασθενείς, πάντα συνέβαινε» και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή «υπάρχουν περιπτώσεις που οι γιατροί σε συνεννόηση με τις οικογένειες των ασθενών αποφασίζουν να μην διασωληνωθεί για να μην υποφέρει άλλο. Αυτό γίνεται σε όλα τα κράτη του κόσμου. Όχι επειδή δεν υπάρχουν εντατικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ακόμα ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος εκτίμηση στην πορεία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Τσίπρας: Προτείνω την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής – Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες, μόνο ένας δεν έχει, ο Μητσοτάκης

Έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, κατηγορώντας τον για διχαστική ομιλία. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

«Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορονοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», συμπλήρωσε.

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».

Την ώρα της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας είδε τον Βασίλη Κικίλια να αντιδρά στα λεγόμενά του και να δυσφορεί. «Μην εξάπτεστε κύριε Κικίλια. Ήσασταν εξαφανισμένος επί οκτώ μήνες. Μόλις προχθές σας είδαμε» του είπε σε έντονο ύφος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και μάλιστα είχε και συγκεκριμένο πρόσωπο για να αντικαταστήσει τον κ Κικίλια. «Προτείνουμε την κα Αθηνά Λινού. Αν δεν συμφωνείτε, εδώ είμαστε να συζητήσουμε».

Δευτερολογία Τσίπρα: Κύριε Μητσοτάκη δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών

«Δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην δευτερολογία του, απαντώντας στον πρωθυπουργό και του άσκησε κριτική για την άρνησή του να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Επιχειρηματολογώντας ότι δεν «συναισθάνεται την πραγματικότητα» ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Τι έχετε να απαντήσετε στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό; Ήλθατε σε αυτή την αίθουσα για να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι… Δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Για άλλη μία φορά επιτεθήκατε στην Αριστερά».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις. Εσείς αυτάρεσκα υπερηφανεύεστε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά και αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση. Μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη για να καταλάβετε κι εσείς ότι πρέπει να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί. Εσείς όμως το αρνείστε».

Απάντησε στην μομφή του κ. Μητσοτάκη ότι μοιράζει την ομιλία του στους δημοσιογράφους που περιλαμβάνει και χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό πριν ακούσει τη δική του λέγοντας: «Στέλνω σχέδιο ομιλίας στους δημοσιογράφους, εσείς στέλνετε φιρμάνι στους δημοσιογράφους τι θα παίξουν, όπως την περασμένη εβδομάδα που στείλατε φιρμάνι παίξτε ότι “ο Τσίπρας χτυπάει τον Τσιόδρα”. Αυτή είναι η αντίληψή σας για την δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών», συμπλήρωσε.

Γεννηματά: Εμμονή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για αχρείαστες κοκορομαχίες

«Τους τελευταίες περίπου εννέα μήνες, την ζωή μας την ορίζει ο κορονοϊός. Μας επιβάλει να ζούμε και να δουλεύουμε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε διαφορετικά. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο, ότι ένα πράγμα δεν αλλάζει, η εμμονή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αχρείαστες κοκορομαχίες και το κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της στη Βουλή.

«Στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους δίνουν μάχη για τη ζωή τους, στις ΜΕΘ, αλλά στο ΕΣΥ» ανέφερε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως «το πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν μια συνάντηση με το άγνωστο και βάλαμε όλοι πλάτη. Μείναμε όλοι σπίτι ακούσαμε τους ειδικούς. Δώσαμε το χρόνο στη κυβέρνηση να οργανωθεί, σε όλα τα επίπεδα, με προτεραιότητα την ενίσχυση και στήριξη του ΕΣΥ. Προτείναμε πως μπορεί να στηριχτεί το ΕΣΥ, πώς να σταθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία» είπε και αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ όλο αυτό το διάστημα.

Κουτσούμπας: Δεν πήρατε νωρίς μέτρα από συνειδητή επιλογή

«Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες, στιγμές. Με ορατό τον κίνδυνο η εξάπλωση της πανδημίας να πάρει μεγάλες διαστάσεις και το ΕΣΥ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση «γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους» και πως πλέον δεν μετράμε κρούσματα, αλλά «πλέον στεκόμαστε στους δεκάδες νεκρούς καθημερινά», ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα. Μέτρα, που η κυβέρνησή σας θα έπρεπε να είχε πάρει από την πρώτη στιγμή. Μπορούσατε αλλά δεν τα πήρατε από συνειδητή επιλογή», είπε.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως «η κριτική μας δεν αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά τις δικές σας πολιτικές επιλογές» και εξήγησε: «Μπορούσατε να θωρακίσετε το ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, όπως σας φώναζαν οι γιατροί και οι υγειονομικοί. Αντί για αυτό βαφτίσατε θωράκιση τα μπαλώματα και την ανακύκλωση του προσωπικού.

Βελόπουλος: Στείρα αντιπαράθεση χωρίς ουσιαστικές προτάσεις

Με μια παρατήρηση ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την πανδημία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέροντας ότι δεν είναι ευγενικό, την ώρα που μιλάει κάποιος πολιτικός αρχηγός, οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να αποχωρούν. «Έχω πάει σε τρία κοινοβούλια του εξωτερικού και είδα ότι εκεί οι αντίπαλοι πολιτικοί αρχηγοί κάθονται και ακούνε τις ομιλίες». Αν δεν το κάνουν, είπε, προσβάλουν τους ψηφοφόρους των κομμάτων αυτών.

Ευχαριστώντας – στη συνέχεια – τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, «γιατί αυτοί εργάζονται για το καλό όλων μας», ο κ. Βελόπουλος σημείωσε πως η σημερινή συζήτηση εξελίσσεται σε μια στείρα αντιπαράθεση γιατί δεν ακούγονται ουσιαστικές προτάσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις» όπως εξήγησε.

«Κύριε πρωθυπουργέ μας ζητήσατε σήμερα να σας πούμε αν θέλουμε ή όχι lockdown. Είναι ψευτοδίλλημα», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να ζητάς από τα πολιτικά κόμματα, αν θέλουν lockdown όταν στην διαδρομή μέχρι το lockdown δεν μας ακούσατε ποτέ».

Κατηγόρησε επίσης των πρωθυπουργό ότι «δεν ακούει κανέναν» και σημείωσε πως όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είμαστε έτοιμοι να αντικρούσουμε το δεύτερο κύμα, εκφράζοντας τον φόβο ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημίας.

Βαρουφάκης: Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει σήμερα

Την άμεση ανάγκη «επίταξης των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας της Θεσσαλονίκης», για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση εκεί, τόνισε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πανδημία. «Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει σήμερα, πριν τελειώσει αυτή η συζήτηση» είπε και αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη του καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος – όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης – αναρωτιόταν, αν η Θεσσαλονίκη θα γίνει νέα Ιταλία με εκατόμβες νεκρών.

«Είναι απαράδεκτο ότι παρακαλάτε τον ιδιωτικό τομέα. Επίταξη αυτή τη στιγμή» είπε με έμφαση ο γραμματέας του ΜεΡΑ25.

«Δεν είναι ώρα να διαφωνούμε για τους αριθμούς. Έχουμε μια εκθετική εκδήλωση της πανδημίας. Δεν είμαστε εδώ για κοκορομαχίες» επισήμανε και συμπλήρωσε πως «Τον Μάρτιο σας στηρίξαμε γιατί αντίθετα με άλλους συντηρητικούς πρωθυπουργούς στην Ευρώπη, εσείς κινηθήκατε γρήγορα. Σας είχα πει όμως χρησιμοποιήσετε τους μήνες του πρώτου lockdown για να βελτιώσετε το σύστημα υγείας. Και δεν το κάνατε», συμπλήρωσε.

Keywords
τσιπρας, video, δικη, ευθυνη, μητσοτακης, αλέξης τσίπρας, βουλη, lockdown, Χριστούγεννα, συριζα, συγκεκριμένο, τεστ, θεσσαλονικη, μνημονιο, τραπεζες, σημαίνει, ελλαδα, rapid, test, μμμ, νεα δημοκρατια, κορονοϊός, ΚΚΕ, επιταξη, νέα, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, μετρο, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αθηνα, αδωνις γεωργιαδης, μνημονιο 2, βαρουφακης, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, χωρες, ανακυκλωση, βελγιο, βημα, δημοκρατια, εθνικη, εργασια, θαρρος, ιταλια, οικονομια, σημερινη, τεστ, το βημα, υγεια, ωρα, αυξηση, ανεργια, βελοπουλος, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γιατροι, γρηγορης, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δηλωσεις, εγινε, εδω ειμαστε, ευκαιρια, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εβδομαδα, εμμονη, ενημερωση, επρεπε, ευρωπη, ζωη, ιδια, ιδιο, υφος, υγειονομικο, εικονα, ομιλια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυμα, κυριε, κλιμα, λαθος, λεξιλογιο, λογο, μηνες, μομφη, μπορεις, μπορειτε, μονα, ξιφη, παντα, οκτω, ορια, πορτογαλια, προσληψεις, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σωμα, σπιτι, σχεδιο, τεως, τρια, φιεστα, φιρμανι, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, αγνωστο, απων, δημητρης, δημοτικα, δικαιωμα, εμφαση, εννεα, χωρα, κυριακου, λεξεις, μια φορα, μπροστα, νεκροι, σημαίνει, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Σύγκρουση, Βουλή, Μητσοτάκης,sygkrousi, vouli, mitsotakis