Ένταση και επεισόδια από ακροδεξιούς στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (εικόνες – video)

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και είχε κατεύθυνση το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και το χώρο της ΔΕΘ.

Ωστόσο, περίπου 50 ακροδεξιοί με κουκούλες, καδρόνια και ελληνικές σημαίες βγήκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών

του συλλαλητηρίου και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαδηλωτές για τη Μακεδονία προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο μπλόκο της αστυνομίας.

Όπως μετέφερε δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 επίθεση από τη συγκεκριμένη ομάδα δέχθηκαν και δημοσιογράφοι.

Ο όγκος των συγκεντρωμένων είμαι εντυπωσιακός και το πλήθος έχει γεμίσει τον χώρο γύρω από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ κατευθύνεται προς το Βελλίδειο.

Στο συλλαλητήριο παρούσες είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Μικρές ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του @ALPHA_TV και άλλους κοντά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συγκρούονται με αστυνομικούς.
Στον αντίποδα εκατοντάδες πολίτες έχουν κατακλύσει τον χώρο έξω από το Βελλίδειο για να ακούσουν την ομιλία Τσιπρα.#ΔΕΘ2018 #ΔΕΘ

Nikos Sverkos (@NikosSverkos) 8 Σεπτεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα