Επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό - Οδομαχίες και χρήση χημικών (φωτο-video)

Επεισόδια προκλήθηκαν μπροστά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ διαδηλωτών που συμμετέχουν στη συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και ανδρών της Αστυνομίας.

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του

Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, ενώ ομάδα διαδηλωτών παραμένει κοντά στο ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου.

Νωρίτερα, πριν την ομίλια Τσίπρα, διαδηλωτές που κρατούσαν ελληνικές σημαίες πέταξαν αντικείμενα εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική, ενώ οι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογράφων και εικονοληπτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα