Συγκέντρωση στο Εφετείο για τη μη έκδοση των εννέα Τούρκων συλληφθέντων (εικόνες)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, έξω από το Εφετείο, όπου ήταν προγραμματισμένη η δίκη για την έκδοση στην Τουρκία, των δύο εκ των εννέα συλληφθέντων της 28ης Νοεμβρίου.

Το χρονικό της σύλληψης των εννέα Τούρκων

Το πρωί της Τρίτης, 28 Νοέμβρη, αστυνομικοί προχώρησαν σε εννιά προσαγωγές Τούρκων (οχτώ άνδρες και μία γυναίκα) κουρδικής καταγωγής, που φέρονται να έχουν σχέση με τη εξτρεμιστική οργάνωση DHKP-C.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν σε Καλλιθέα και Ν. Κόσμο (εικόνες)

Η

ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει και παλαιότερα ανάλογες έρευνες για μέλη της ίδιας οργάνωσης (σ.σ. σε Θεσσαλονίκη και Γκύζη), προχωρώντας σε συλλήψεις μελών του DHKP-C. Τότε είχε βρεθεί και οπλισμός.

Δείτε επίσης: Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες οι εννέα τούρκοι συλληφθέντες (εικόνες)

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος της Αστυνομίας έγινε σε τρία διαμερίσματα, τα οποία εξετάστηκαν εξονυχιστικά. Σε κάποια απ’ αυτά βρέθηκαν υλικά για εκρηκτικό μηχανισμό, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (σ.σ. εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και usb sticks). Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν «ψηφιακό υλικό, πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου που δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και ταξιδιωτικά έγγραφα».

Δείτε επίσης: Στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη οι 9 Τούρκοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική (εικόνες)

Δείτε επίσης: Ενώπιον του εισαγγελέα οι εννέα τούρκοι συλληφθέντες (εικόνες)

Keywords
Τυχαία Θέματα