«Κάθε 5 λεπτά θα φεύγουν πούλμαν» από Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Με τη φράση «κάθε πέντε λεπτά θα φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία για Αθήνα», ο εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της Αθήνας, Στέργιος Καλογήρου, προϊδέασε για το τι ακριβώς θα γίνει την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος και πώς σχεδιάζεται να δοθεί «ισχυρό πατριωτικό μήνυμα» για το όνομα της Μακεδονίας.

Ημέρες 1992 από την «αυθόρμητη»
και τότε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, φιλοδοξούν να αναβιώσουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς πόσα λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για το συλλαλητήριο, ο δημοσιογράφος του Βεργίνα TV απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν θα μείνει διαθέσιμο λεωφορείο στην Ελλάδα».

Κατά πληροφορίες, ειδικές εκδρομές με προορισμό την πρωτεύουσα οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ενδεικτική των προσδοκιών των διοργανωτών του συλλαλητηρίου είναι η δήλωση του κ. Καλογήρου για τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις που θα στηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Όπως είπε, μικροφωνικές θα τοποθετηθούν εκτός από την πλατεία Συντάγματος, στις οδούς Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου έως το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς επίσης στη Βασιλίσσης Σοφίας έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου και από την άλλη πλευρά έως τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού.

Μπέρδεμα εν τω μεταξύ προέκυψε με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον δήμο Αθηναίων για την άδεια χρήσης της πλατείας Συντάγματος για τους σκοπούς του συλλαλητηρίου.

Η μία αίτηση έχει υποβληθεί από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι». Τα τρία τελευταία ωστόσο φέρεται να διαψεύδουν ότι εκπροσωπούνται από τον κ. Μιχάκη.

Η δεύτερη αίτηση έχει κατατεθεί από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κατά την πρώτη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο με τους αρμόδιους φορείς η αντιδήμαρχος, Νέλλη Παπαχελά, δεν κατέστη δυνατή συμφωνία μεταξύ τους για την παροχή μίας άδειας και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα ούτε στη νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα, τότε η άδεια θα δοθεί με κλήρωση.

The post «Κάθε 5 λεπτά θα φεύγουν πούλμαν» από Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα