Συγχαρητήρια Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: Το άξιζες φίλε μου – Ύμνοι στο εξωτερικό για τον έλληνα τενίστα (εικόνες – video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απασχολεί, πλέον, παγκοσμίως με τις επιτυχίες του στο τένις. Ο έλληνας αθλητής δέχτηκε, μάλιστα, τα συγχαρητήρια του Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο απέκλεισε στον τρίτο γύρο του Rogers Cup στον Καναδά.

Ύμνοι αφιερώνουν και τα διεθνή ΜΜΕ για τον 20χρονο τενίστα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων να αναφέρει: «Η αποκάλυψη Τσιτσιπάς κάνει τον Τζόκοβιτς να υποφέρει». «Υπερήφανος για τον εαυτό μου και τη χώρα μου», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν ξέχασε όσους

υποφέρουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα.

«You deserved it, file mou», δηλαδή… «Το άξιζες, φίλε μου». Αυτό είναι το σχόλιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στην φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ο έλληνας αθλητής, μετά την τεράστια νίκη του επί του σέρβου πρωταθλητή στο τουρνουά του Τορόντο.
Ο 20χρονος έλληνας πρωταθλητής, μετά τον θρίαμβο, κοινοποίησε μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Τζόκοβιτς σχολίασε, επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο για να του δώσει τα συγχαρητήριά του.

How did Stefanos #Tsitsipas stun Novak #Djokovic at the #RogersCup?

From Stefanos himself: ‘I grabbed him like a bulldog and stuck there’

Read more > https://t.co/uYULdoS5if pic.twitter.com/NfJhQoI8JW

Live Tennis (@livetennis) 10 Αυγούστου 2018

«Η αποκάλυψη Τσιτσιπάς κάνει τον Τζόκοβιτς να υποφέρει», είναι ο τίτλος του τηλεγραφήματος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), σημειώνοντας πως «αν και δεν έχει κερδίσει κανένα τίτλο, ο έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε αίσθηση στον 3ο γύρο του Masters του Τορόντο αποκλείοντας το πρώην Νο1 του κόσμου και πρόσφατου νικητή του Wimbledon Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας αφήσει εκτός ήδη το Νο 8, Ντομινίκ Τιμ στον προηγούμενο γύρο».

Η ιστοσελίδα tennis.com έγραψε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, επικρατώντας του Τζόκοβιτς», ενώ ο γεννημένος στον Καναδά, Βρετανός πρώην αθλητής του τένις, Γκρεγκ Ρουντέσκι σημείωσε σε σχόλιό του στο SkySpors: «Είναι σπουδαίο να αναγγέλλεται ένας από τους τύπους της επόμενης γενιάς, γιατί όλοι μέχρι τώρα μιλούσαν για τον Ζβέρεφ. Τώρα ο Τσιτσιπάς έβαλε το όνομά του στο μίγμα. Ο Στέφανος Τσιττσιπάς έχει την εμφάνιση του Μπόργκ, την ανταγωνιστική φύση του Αντι Μάρεϊ και την ηρεμία του Ρότζερ Φέντερερ».

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Κύπελλο Rogers», ανέφερε το Espn, ενώ Το BBC τόνισε πως «ο πρωταθλητής του Wimbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς, είδε την επιθυμία του για πέμπτο θρίαμβο στο Rogers Cup να τελειώνει με μια ήττα από τα χέρια του Έλληνα έφηβου Στέφανου Τσιτσιπά στο Τορόντο».

Η Express υπογραμμίζει την «ήττα-σοκ του Τζόκοβιτς από τον Τσιτσιπά», ενώ η ιστοσελίδα Sportsnet αναφέρει: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίζεται καλά στο δρόμο των σούπερ σταρ του τένις. Οι φίλοι του τένις περιμένουν, υπομονετικά για την εμφάνιση κάποιου. Που θα βγει από τις σκιές των Big Four , Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Αντι Μάρει , που έχουν κυριαρχήσει στο άθλημα εδώ και περίπου 15 χρόνια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αυτό που χρειάζεται για να κάνει ακριβώς αυτό».

Η Toronto Star, εφημερίδα της πόλης όπου φιλοξενείται το τουρνουά, έγραψε: «Γεννιέται ένα αστέρι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που την προσεχή Κυριακή γίνεται 20 χρονών. Ίσως ποτέ δεν υπήρξε τίποτα πιο θαυμαστό από αυτή τη νίκη στη ζωή του, ακόμη και έξω από το τένις. Οι έφηβοι απλά δεν μιλούν σαν τον Τσιτσιπά. Οι 19χρονοι τενίστες, που ζουν σε μεγάλο βαθμό σε ένα μονοδιάστατο κόσμο, μπήκαν στο ανοιχτό σύμπαν, δεν μιλάνε έτσι. Και σίγουρα δεν …γράφουν, στην κάμερα τηλεόρασης: «Προσευχήσου για την Ελλάδα». Στην πατρίδα του, όπου από τις πυρκαγιές χάθηκαν τουλάχιστον 93 ζωές».

Σάρωσες @StefTsitsipas, μπράβο σου!
Πολύ ωραίος αγώνας!#Tsitsipas #Djokovic#RogersCup2018 pic.twitter.com/mErmWo4WLD

Δον Κιχώτης (@tengo_69) 9 Αυγούστου 2018

«Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και τη χώρα μου», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είναι ήδη επτά φορές σε προημιτελικό αυτή τη σεζόν. «Δίνω στην Ελλάδα μια μεγαλύτερη θέση στον κόσμο του τένις, είμαι σίγουρος ότι θα κάνω την οικογένειά μου περήφανη και όλους τους ανθρώπους που θα με παρακολουθούν, τον προπονητή μου, τον μπαμπά μου. Ήταν μια συναισθηματική νίκη. Δεν αισθάνθηκα τόσο πολύ συναίσθημα μετά από μια νίκη», πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς, 27ος στην ATP. «Αυτή είναι η κορυφαία νίκη της καριέρας μου».

Ο Τσιτσίπας θα βρει στον επόμενο γύρο τον 21χρονο Αλεξάντρ Ζβέρεφ την Παρασκευή στις 21:00. Μιλάμε για έναν άλλο πολύ εξέχοντα εκπρόσωπο της νέας γενιάς, που απέκλεισε εύκολα την περασμένη εβδομάδα τον Ελληνα πρωταθλητή , στα ημιτελικά του τουρνουά της Ουάσινγκτον.

Wimbledon champion Novak Djokovic upset by Greek teen Stefanos Tsitsipas in #RogersCup third round pic.twitter.com/DIVErAGi2l

— Xinhua Sports (@XHSports) 10 Αυγούστου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα