Στους 30 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου στο Περού (video)

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο σε προάστιο της Λίμας την 23η Ιανουαρίου έγινε ακόμη πιο βαρύς, ανεβαίνοντας στους 30 νεκρούς, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας του Περού.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης, που είχε δημοσιοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, έκανε λόγο για 23 νεκρούς. Περίπου πενήντα άνθρωποι είχαν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα όταν έγινε το δυστύχημα.

#Gas truck explodes leaving at least 2 dead and dozens injured in #Peru pic.twitter.com/4xufWPtKNU

Press TV (@PressTV) January 24, 2020

«Θα πάμε σε όλα τα νοσοκομεία όπου βρίσκονται τραυματίες», είπε την Πέμπτη (13/02) ο Υπουργός Άμυνας Ουάλτερ Μάρτος, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό της αρωγής στα θύματα. Πάνω από δέκα τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Λίμα.

#Death toll climbs to 30 in #Peru gas truck blast https://t.co/suObZAicf7

— UNB – United News of Bangladesh (@unbnewsroom) February 14, 2020

Η έκρηξη προκλήθηκε έπειτα από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού, το οποίο περιείχε 10.000 λίτρα καυσίμου. Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν έπεσε σε λακκούβα. Η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία. Χρειάστηκε να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος του Περού για να κατασβεστεί η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε δεκαπέντε κατοικίες.

Impresionante #video del inicio de la tragedia de hoy en Villa El Salvador. #Lima pic.twitter.com/GlzkvM4mpR

— Rolando Rodrich P. (@cocoskp) January 23, 2020

Ο οδηγός του φορτηγού, ο Λουίς Γκουσμάν, 74 ετών, που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως συγκαταλεγόταν στους νεκρούς, τελικά αποδείχθηκε ότι επέζησε και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πολλαπλές ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

#13Feb | La cifra de muertos por la explosión de un camión cisterna cargado con gas licuado hace tres semanas en Lima subió a 29 este jueves, informó el ministerio de Salud. #Perú #Explosión #Lima pic.twitter.com/qQGfNQmwiV

— Noticias 24 (@noticias24) February 14, 2020

Πηγή: Στους 30 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου στο Περού (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα