Στους 170 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό – Ξεπέρασαν τις 7000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (video)

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 για να φθάσει τους 170 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον, φτάνοντας πλέον τα 7.711. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι έκαναν λόγο για 37 νέους θανάτους και 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αυτή την επαρχία, εστία της μόλυνσης του αποκαλούμενου 2019-nCoV.

Το

κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Κίνα διώχνει και τις μεγάλες επιχειρήσεις, τουλάχιστον προσωρινά. Έτσι η Google θα κλείσει προσωρινά όλα τα γραφεία της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα αυτή, ανέφερε απόψε ο ιστότοπος The Verge που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας. Η απόφαση αφορά όλα τα γραφεία της εταιρείας στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ αλλά και την Ταϊβάν.

Την ίδια απόφαση πήρε και η σουηδική εταιρεία επίπλων και οικιακών ειδών IKEA.
Η απόφαση να κλείσουν και τα τριάντα υποκαταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων, οικιακών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο ανακοινώθηκε πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την αρχική κίνησή να αναστείλει τη λειτουργία των μισών και να συντομεύσει το ωράριο λειτουργίας τους.

 Παραμένουν εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Ουχάν

Την ώρα που ο νέος κοροναϊκός, που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα σε όλον τον πλανήτη, καθώς το ένα κράτος μετά το άλλο ανακοινώνει ότι επιβεβαίωσε κάποιο κρούσμα, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα προφύλαξης, δυο έλληνες υπήκοοι έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα. «Δεν μπορούμε να φύγουμε», αναφέρει ο ένας χαρακτηριστικά…

Τα στοιχεία για τους δύο Έλληνες βρίσκονται στην Κίνας, έδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στις Βρυξέλλες.

Ο ένας από τους Έλληνες, που δεν μπορεί να αφήσει την ασιατική χώρα λόγω του κοροναϊού, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία Γουμπέι, μία πόλη, η οποία απέχει περίπου 330 χιλιόμετρα από την Ουχάν.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη», δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» και πρόσθεσε: «Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ».

Πρόσθεσε ακόμη ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής «φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους». «Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά», πρόσθεσε.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να καταφέρει να αποχωρήσει από την Κίνα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Νέοι περιορισμοί πτήσεων από τη Δύση 

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής περισσότερων περιορισμών στις πτήσεις των αμερικανικών εταιριών από και προς την Κίνα, επιπρόσθετα στους περιορισμούς που επέβαλαν εθελοντικά οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρίες, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του προέδρου Τραμπ Λάρι Κάντλοου.

Ο ίδιος δήλωσε πως το αναφερόμενο ζήτημα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Κάντλοου είπε επίσης, πως αξιωματούχοι από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων θα αποσταλούν στην Κίνα, προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, μετά από πρόσκληση του Πεκίνου.

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να οργανώσει την πτήση επιστροφής περίπου 200 Βρετανών από την κινεζική πόλη Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, καθώς ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη άδεια των κινεζικών αρχών.

Η πτήση προγραμματιζόταν να φτάσει στο βρετανικό έδαφος τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, με ναυλωμένο αεροσκάφος. Αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι προσπάθειες συνεχίζονται. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε να φέρουμε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο τους βρετανούς πολίτες από την Ουχάν. Ένας αριθμός πτήσεων (…) ήταν αδύνατο να αποχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επείγοντα τρόπο για να οργανώσουμε την πτήση προς το ΗΒ το συντομότερο δυνατό. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις κινεζικές αρχές και οι συνομιλίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής διπλωματίας.

Προειδοποιήσεις από τις κινεζικές Αρχές κατά της διαφθοράς

Η υπηρεσία δίωξης της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβληθούν αυστηρές ποινές στους αξιωματούχους και τους δημόσιους λειτουργούς για παραμέληση ή παράλειψη καθηκόντων τους στην καταπολέμηση της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της ότι όποιος δημόσιος λειτουργός δεν εκτελεί αποτελεσματικά τις εντολές του προέδρου Σι Τζινπίνγκ για την αντιμετώπιση του ιού θα τιμωρείται.

Η Επιτροπή ανέφερε ότι θα επιβάλλονται επίσης ποινές σε όσους κακοδιαχειρίζονται κονδύλια για την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς και υλικό.

Πηγή: Στους 170 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό – Ξεπέρασαν τις 7000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα