Στον τελικό και η Τσέλσι – Αγγλικός «εμφύλιος» και στο Europa League (video)

Η κυριαρχία της… Premier League φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκδηλώθηκε με την πρόκριση και της Τσέλσι στον τελικό του Europa League στα πέναλτι με 4-3 (1-1 η παράταση και η κανονική διάρκεια) στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αργά το βράδυ της Πέμπτης (9/5), μετά από αυτή της Άρσεναλ.

Μετά από 120 λεπτά εξαιρετικά αμφίρροπου αγώνα, η Τσέλσι προκρίθηκε στη «ρουλέτα» τον πέναλτι, ενώ βρέθηκε πίσω… Ήρωας

για τους «μπλε» στη διαδικασία των πέναλτι ο Κεπά. Οι δυο αγγλικές ομάδες θα διεκδικήσουν τον τρόπαιο στο Μπακού στις 29 Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα μετά θα παίξουν στον τελικό του Champions League η Λίβερπουλ με την Τότεναμ στη Μαδρίτη.

Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 28ο λεπτό με τον Λόφτους Τσικ, αλλά το μεγάλο αστέρι της γερμανικής ομάδας, ο Σέρβος, Λούκα Γιόβιτς, διαμόρφωσε στο 49` το 1-1, σκορ με το οποίο είχε λήξει και ο πρώτος ημιτελικός στην Φρανκφούρτη.

Στην διαδικασία των πέναλτι, οι «μπλε» αποδείχθηκαν πιό εύστοχοι και πιό ψύχραιμοι, χαρίζοντας την πρόκριση στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της ομάδας, εκ των οποίων περίπου 41.000, βρέθηκαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Εκεί οι Γερμανοί πήραν προβάδισμα με τον Τραπ να νικάει τον Αθπιλικουέτα, αλλά ο Κέπα έκανε το ίδιο απέναντι σε Χίντερεγκερ, Πασιένσια και ο Αζάρ που ευστόχησε τελευταίος, οδήγησε τους Μπλε στον έκτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους και ένα βήμα από το να κατακτήσουν ξανά το τρόπαιο, κάτι που είχαν καταφέρει το 2013.

Η Τσέλσι έγινε η πρώτη αήττητη σε 17 αγώνες (14 νίκες) από τότε που δημιουργήθηκε το Europa League.

Τα πέναλτι (πρώτη εκτέλεσε η Αϊντραχτ)

Αλέ 0-1
Μπάρκλεϊ 1-1
Γιόβιτς 1-2
Αθπιλικουέτα 1-2 (απόκρουση)
Ντε Γκουζμάν 1-3
Ζορζίνιο 2-3
Χίντερεγκερ 2-3 (απόκρουση)
Ντε Λουίζ 3-3
Πασιένσια 3-3 (απόκρουση)
Αζάρ 4-3

Οι συνθέσεις
ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν (74′ Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62′ Πέδρο), Λόφτους-Τσικ (85′ Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Ζιρού (96′ Ιγουαΐν).
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Αντι Χούτερ): Αμπρααμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Ρόντε (70′ Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (118′ Πασιένσια), Κόστιτς, Ρέμπιτς (93′ Αλέρ), Γιόβιτς.

Το σωτήριο τάκλιν του Νταβίντ Λουίζ

Κατά τη διάρκεια της παράτασης και στο 100′ ο Αλέρ έφτασε κοντά στο να δώσει την πρόκριση, αλλά ο Νταβίντ Λουίζ έσωσε την Τσέλσι πάνω στη γραμμή.

David Luiz is the reason Chelsea are going to Baku. #CHEFRApic.twitter.com/n6Wq62tq1j

— Owuraku Ampofo (@owuraku_ampofo) 9 Μαΐου 2019

Δείτε σε βίντεο τα γκολ και όλες τις φάσεις από τον αγώνα:

Τα αποτελέσματα στους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών του Europa League έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Βαλένθια (Ισπανία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 2-4 (1-3)

Τσέλσι (Αγγλία)-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 1-1 (4-3 στα πέναλτι) (1-1)

Keywords
Τυχαία Θέματα