Στον «πυρετό» της Black Friday: Το ωράριο των καταστημάτων και οι παγίδες

«Ετοιμόπολεμοι» είναι σήμερα χιλιάδες Έλληνες, αλλά και τα καταστήματα, προκειμένου να υποδεχτούν το καταναλωτικό κοινόΝωρίτερα ανοίγουν οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και προϊόντων τεχνολογίαςΑπό ποιες παγίδες κινδυνεύουν οι καταναλωτές

Μικροί και μεγάλοι συρρέουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στα καταστήματα, που έχουν προμοτάρει εδώ και ημέρες μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

Αν και μέχρι τα μέσα του μήνα ήταν σε ισχύ οι «ενδιάμεσες

εκπτώσεις», ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Στην προσπάθεια τους τα καταστήματα να καταφέρουν να προσελκύσουν και τους… πρωινούς καταναλωτές, προχώρησαν σε διεύρυνση του ωραρίου. Συγκεκριμένα σήμερα οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και προϊόντων τεχνολογίας, θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί. Από την επέκταση αυτή του ωραρίου (σ.σ. ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα) εξαιρούνται τα καταστήματα των παραπάνω αλυσίδων που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα καθώς θα ακολουθήσουν το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων.

Οι παγίδες

Πάντως, ενόψει της προωθητικής δράσης Black Friday, η Συνήγορος του Καταναλωτή και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, Αθηνά Κοντογιάννη, δήλωσε (ΑΠΕ) ότι «τυχόν εξωφρενικές προσφορές των ημερών πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και προγραμματισμό».

Για παράδειγμα, μια συνηθισμένη παραπλανητική πρακτική είναι η αναγραφή υψηλών ποσοστών προσφοράς, τα οποία, ενώ παρουσιάζονται ως γενικά ή ότι αφορούν ευρείες κατηγορίες ειδών, στην πραγματικότητα καλύπτουν ελάχιστα προϊόντα, με τις εκπτώσεις στα υπόλοιπα προϊόντα να είναι πολύ μικρές.

Μια λύση για τους καταναλωτές είναι η προηγούμενη διαδικτυακή αναζήτηση μέσα από τις ιστοσελίδες των καταστημάτων, για σύγκριση τιμών και τον εντοπισμό της πραγματικής ευκαιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα