Αρνείται όλες τις κατηγορίες για το κύκλωμα ο Ριχάρδος – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Ριχάρδου για το τεράστιο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσούΠόλεμος δηλώσεων μεταξύ του αρχηγού και του συναρχηγού του κυκλώματοςΟ ενεχυροδανειστής παρέδωσε στον ανακριτή ένα πολυσέλιδο υπόμνημαΟ Ριχάρδος υποστήριξε ότι οι εξαγωγές χρυσού ήταν απόλυτα νόμιμες και ότι δεν υπάρχουν οφειλές σε φόρους και δασμούς

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 2,5 ώρες η απολογία του Ριχάρδου, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο αρχηγός του τεράστιου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων πέρασε το κατώφλι

του ανακριτικού γραφείου λίγο μετά τις 11 το πρωί για δώσει την δική του εκδοχή για την υπόθεση της λαθραίας εξαγωγής χρυσού αρνούμενος κάθε παράνομη ενέργεια και τοποθετώντας στο «κάδρο» των παράνομων εξαγωγών τον ήδη προφυλακισμένο Τούρκο.

Στο πλευρό του κατηγορουμένου βρέθηκαν στα δικαστήρια περίπου 20 υπάλληλοι καταστημάτων του, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον εργοδότη τους αγωνιώντας για την τύχη που θα έχουν οι θέσεις τους.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής, προτού ξεκινήσει την απολογία του, παρέδωσε στον ανακριτή ένα πολυσέλιδο υπόμνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος υποστήριξε ότι οι εξαγωγές χρυσού ήταν απόλυτα νόμιμες και ότι δεν υπάρχουν οφειλές σε φόρους και δασμούς, καθώς πρόκειται για εξωκοινοτικές εξαγωγές.

Ακόμη, υποστήριξε:

Ήταν καθόλα νόμιμες οι εξαγωγές χρυσούΔεν υπάρχει λαθρεμπορίαΔεν οφείλονται δασμοί και φόροι καθώς επρόκειτο για έξω κοινοτικές εξαγωγές.Τα τελευταία 2 χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές χρυσού 30 εκατ. ευρώ στην Τουρκία.Το χυτήριο της Στουρνάρη 29 ήταν απολύτως νόμιμοΣτα άλλα δυο χυτήρια που φέρονται ως παράνομα ούτε έχει πάει ποτέ ούτε προκύπτει ότι έχει κάποια σχέση.

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του αρχηγού και του συναρχηγού του κυκλώματος

Μεταξύ του Τούρκου και του Ριχάρδου κατά τη δικογραφία, ηγετικών στελεχών της ομάδας, φαίνεται να έχει ξεσπάσει πόλεμος με την κάθε πλευρά να επιρρίπτει ευθύνες στην άλλη.

Η αρχή φαίνεται να έγινε από την πλευρά του αλλοδαπού κατηγορούμενου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Ανακρίτριας αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως όλες οι ενέργειες του ήταν κατόπιν εντολής του αφεντικού του καθώς ο ίδιος ήταν υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή.

Ο ενεχυροδανειστής, αμέσως μετά, κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, αίτηση να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον προφυλακιστέο, λέγοντας πως οι παράνομες διαδρομές του χρυσού δεν σχετίζονται με τον ίδιο αλλά με τον Τούρκο και με χώρο που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο αλλοδαπός.

Στη φυλακή πέντε μέλη του κυκλώματος

Την ίδια στιγμή, πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέα μέχρι στιγμής ενώ, άλλα 12 αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πήραν το δρόμο της φυλακής είναι και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, υπήκοος τουρκίας συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, εκτιμώντας ρολόγια.

Επιπλέον αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και εξάδελφος του πρώτου. Από την πλευρά του κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και υποστήριξε και εκείνος ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Τέλος, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και δύο που είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και του συνοδού του χρυσού, από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα