Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων

Ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα με αποδέκτη την Κύπρο έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤι ανέφερε ο τούρκος Πρόεδρος μετά τη Σύνοδο της G20 στο Μπουένος ΆιρεςΤο μήνυμα του τούρκου προέδρου ήρθε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Exxon Mobile

Ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα με αποδέκτη την Κύπρο έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη Σύνοδο της G20 στο Μπουένος Άιρες.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του μετά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αργεντινή δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με κανέναν τρόπο, δεν θα επιτρέψουμε με τετελεσμένα να καταπατηθούν τα δικαιώματα της “τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” που είναι από τους κύριους δικαιούχους των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η ενίσχυση της παρουσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η αντανάκλαση αυτής της αποφασιστικότητας μας».

«Όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τα κύρια δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και όσο συνεχίζει την επιθετική της πολιτική τόσο θα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα», κατέληξε στην ομιλία του.

Exxon-Mobil σε Ερντογάν: Οι απειλές δεν μας απομακρύνουν

Μάλιστα, το μήνυμα του τούρκου προέδρου ήρθε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Exxon Mobile, Τρίσταν Άσπρεϊ, που διαβεβαίωσε ότι οι εντάσεις στην περιοχή, δεν θα αποθαρρύνουν την εταιρεία από το να συνεχίσει τη γεώτρηση στο οικόπεδο 10.

Μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», ο κ. Άσπρεϊ επεσήμανε πως οι υπεύθυνοι της Exxon Mobile «είναι γνώστες των γεωπολιτικών εντάσεων» στην περιοχή.

«Δεν είναι καινούργιες (σ.σ οι εντάσεις) και συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτές μπορούν να επιλυθούν μόνο από τις κυβερνήσεις. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι, μαζί με τον εταίρο μας, την Qatar Petroleum, σε αυτό που κάνουμε, δηλαδή τη διεξαγωγή των εργασιών στο οικόπεδο “10”, το οποίο εξάλλου βρίσκεται εκτός της αμφισβητούμενης περιοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα