Στόχος τζιχαντιστή ο 4χρονος πρίγκιπας Τζορτζ

Η αποκάλυψη ότι ένας τζιχαντιστής είχε σκοπό να δηλητηριάσει τον 4χρονο πρίγκιπα Τζορτζ μέσα στο σχολείο του έχει προκαλέσει πανικό στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Husnain Rashid, δάσκαλος σε τζαμί του Λανκασιρ, μέσω του προσωπικού του σάιτ που λεγόταν Lone Mujahid (Μοναχικός Μουτζάχιντ), έδινε οδηγίες σε χρήστες του διαδικτύου και ομοϊδεάτες του για το πώς θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με δηλητήριο, χημικά, βόμβες και μαχαίρια. Ο ίδιος φέρεται να είχε θέσει στο στόχαστρο και τον 4χρονο πρίγκιπα Τζορτζ.

dir="ltr" lang="en">Prosecution says Husnain Rashid offered ‘toolkit for terrorism’ and called for ice cream to be poisoned #travel https://t.co/QjVIx5roUn pic.twitter.com/93ILNTCBCW

— ▌█║║▌JOEY ║▌║▌║█ (@ubitiq) May 23, 2018


Ο 32χρονος είχε ποστάρει, ακόμα, ένα χάρτη της έκτης λεωφόρου στη Νέα Υόρκη με τη λεζάντα «Παρέλαση Χαλοουΐν Νέας Υόρκης. Είστε έτοιμοι; Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά», ενώ σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Βρετανίας, από τους υποψήφιους στόχους του ήταν και σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Αυστραλία.

Ενώπιον του δικαστηρίου, οι συνεδριάσεις του οποίου αναμένεται να διαρκέσουν έξι εβδομάδες, ο Rashid αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως ήθελε να σχεδιάσει και τρομοκρατικά χτυπήματα στην Νέα Υόρκη και στην Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri