Αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσει σχεδόν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων έως τον Αύγουστο, τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός Εργασίας είπε ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα 85.000 κύριες συντάξεις, ενώ προσέθεσε ότι το τελευταίο δίμηνο έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή των επικουρικών.

Δρομολογείται η αύξηση του κατώτατου μισθού μετά τη λήξη του προγράμματος

Δεν έχουν γίνει

περικοπές στους μισθούς επί της σημερινής κυβερνήσεως διευκρίνισε στη συνέχεια η υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. έχει ψηφίσει τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση δρομολογεί ήδη την αύξηση στον κατώτατο μισθό μετά τη λήξη του προγράμματος. Επιπλέον η επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και η μείωση της ανεργίας θα συμβάλλει στην θετική στροφή στα ζητήματα της εργασίας.

«Το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν»

Η ίδια μάλιστα ανέφερε πως το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν.

Υποστήριξε επίσης ότι η μείωση του αφορολογήτου δεν θα έλθει το 2019, αλλά το 2020, λέγοντας πως το εν λόγω μέτρο συνδέεται με το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, η υπουργός υποστήριξε ότι το κυριότερο πρόβλημα σήμερα δεν είναι η αδήλωτη εργασία όσο η υποδηλωμένη εργασία, δηλαδή άνθρωποι που δουλεύουν με πλήρες ωράριο αλλά εμφανίζονται να ημιαπασχολούνται.

Η κ, Αχτσιόγλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις μετά την έξοδο από το Μνημόνιο.

Υποστήριξε ακόμη η μείωση του αφορολογήτου δεν θα έλθει το 2019, όπως φαίνεται να προβλέπει ο ΟΟΣΑ, αλλά το 2020, λέγοντας πως το εν λόγω μέτρο συνδέεται με τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος επιτυγχάνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα