Όλα τα βλέμματα στην άσκηση «Ηνιόχος 2018»: Στην Ανδραβίδα Καμμένος – Πάιατ (εικόνες)

Υπό εξέλιξη βρίσκεται η πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνιόχος 2018», με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να δίνει το «παρών» στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα για να την παρακολουθήσει.

Μαζί με τον Πάνο Καμμένο στην Ανδραβίδα βρίσκεται και ο αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, όπου και έστειλε μήνυμα για τους έλληνες στρατιωτικούς.

Πάνω

από 100 απογειώσεις την ημέρα εδώ και μια βδομάδα, γίνονται από τη βάση της Ανδραβίδας. Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος» η οποία ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με λίγες συμμετοχές και σταδιακά επεκτάθηκε με χώρες εντός και εκτός ΝΑΤΟ να δηλώνουν συμμετοχή για να εκπαιδευτούν οι ιπτάμενοι τους με αυτούς που ζουν όπως θα πολεμήσουν.

Ο Ηνίοχος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και τα αεροσκάφη απ’ όλες τις χώρες πέταξαν κυρίως στην Πελοπόννησο, το Ιόνιο και τη Θεσσαλία, στο πεδίο βολής της Κρανέας.

Η αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας Ηνίοχος ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου και σε αυτή συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κύπρος με ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα