Στο στόχαστρο η KFC για σεξιστική διαφήμιση με αγοράκια που «χαζεύουν» το βαθύ ντεκολτέ γυναίκας (video)

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η διάσημη αλυσίδα fast food, KFC, μετά από σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε διαφημιστικό της σποτ στην Αυστραλία, το οποίο χαρακτηρίστηκε σεξιστικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η εταιρεία απολογήθηκε μετά από παρέμβαση της Collective Shout, μιας τοπικής ομάδας κατά της αντικειμενοποίησης των γυναικών και ιδίως

των νεαρών κοριτσιών. Η ομάδα Collective Shout χαρακτήρισε τη διαφήμιση ως «οπισθοδρόμηση σε απαρχαιωμένα στερεότυπα», που παρουσιάζουν τις νεαρές γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, τα οποία υπάρχουν μόνο για την ικανοποίηση των ανδρών.

Το διαφημιστικό σποτ, που προβλήθηκε στην τηλεόραση και στο κανάλι YouTube της αλυσίδας δείχνει μια νεαρή γυναίκα με βαθύ ντεκολτέ να κοιτάζεται στα φιμέ τζάμια ενός αμαξιού και να «τακτοποιεί» το στήθος της, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι κάποιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Ξαφνικά τα τζάμια κατεβαίνουν αποκαλύπτοντας δύο αγοράκια να κοιτάζουν με ανοιχτό το στόμα το στήθος της κοπέλας, και μια μεγαλύτερη γυναίκα – πιθανώς η μαμά τους – να παρακολουθεί αποδοκιμαστικά από τη θέση του οδηγού.

«Ζητάμε συγγνώμη για όποιον μπορεί να προβλήθηκε από το τελευταίο διαφημιστικό μας. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να αναπαράγουμε στερεότυπα για τις γυναίκες και τα νεαρά αγόρια ούτε να παρουσιάσουμε μια αρνητική εικόνα για αυτά τα πρόσωπα», ανέφερε σε δήλωσή της η KFC.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Collective Shout, Melinda Liszewski, ενισχύουν την ψευδή εικόνα ότι δεν μπορούμε να περιμένουν τίποτα περισσότερο από τα αγόρια. Είναι μια ακόμα επανάληψη του στερεότυπου «τα αγόρια είναι αγόρια», που μας εμποδίζει να καταπολεμήσουμε τις σεξιστικές ιδέες που συμβάλλουν σε επικίνδυνες συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες και νεαρά κορίτσια.

H KFC δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τη διαφήμιση, σύμφωνα με την Guardian.

Πηγή: Στο στόχαστρο η KFC για σεξιστική διαφήμιση με αγοράκια που «χαζεύουν» το βαθύ ντεκολτέ γυναίκας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα
KFC,