Στο Νταβός έφτασε ο Τραμπ – Έτοιμος να τα κάνει «άνω – κάτω» (εικόνες)

Στο Νταβός της Ελβετίας έφτασε την Πέμπτη ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπου αναμένεται να διατρανώσει για μία ακόμη φορά την άποψή του «Πρώτα η Αμερική».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανυπομονεί «να διηγηθεί στον κόσμο σε ποιο σημείο είναι καταπληκτική η Αμερική και σε πόσο καλή κατάσταση είναι. Η χώρα μας ΚΕΡΔΙΖΕΙ και πάλι!», όπως έγραψε στο Twitter πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον δίνοντας τον τόνο προς τα 3.000 μέλη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ

που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και τρεις ημέρες στο ελβετικό θέρετρο, αλλά θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την Παρασκευή για να ακούσουν την ομιλία του αμερικανού δισεκατομμυριούχου, στην πρώτη του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως επιχειρηματία και ως προέδρου των ΗΠΑ.

Will soon be heading to Davos, Switzerland, to tell the world how great America is and is doing. Our economy is now booming and with all I am doing, will only get better…Our country is finally WINNING again!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Τραμπ θα έχει την Πέμπτη συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, καθώς η «ειδική σχέση» ανάμεσα στις δύο χώρες ψυχορραγεί, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Ρουάντα Πολ Καγκαμέ.

Early days but this appears to be the size of the anti-Trump protest in Davos so far. #wef18 pic.twitter.com/9ZScfyeiRo

Paul Colgan (@Colgo) 25 Ιανουαρίου 2018

Η Τερέζα Μέι, η οποία θα απευθύνει τη δική της ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να καλέσει τους επενδυτές να ασκήσουν πιέσεις επί των ψηφιακών κολοσσών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, των «Fake news», αλλά και της ρητορικής του μίσους ή της σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΠΑ που προσέρχεται στο Νταβός μετά τον Μπιλ Κλίντον και αναμένεται με ανάμεικτα αισθήματα.

Είναι βέβαιο ότι η φορολογική μεταρρύθμιση που εισήγαγε και μειώνει δραστικά την φορολογία των επιχειρήσεων, η εκτίναξη της Wall Street και η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει την εύνοια των μεγάλων τραπεζιτών και επιχειρηματιών.

Όμως, ο προστατευτισμός και οι άκαιρες και ατυχείς παρεμβάσεις του σε θέματα γεωπολιτικής έρχονται σε αντίθεση με τους συναινετικούς τόνους που κυριαρχούν στο Νταβός.

*BREAKING NEWS*
I will sit down today in Davos with @realDonaldTrump for his 1st International TV interview since becoming President.
It will air exclusively on ITV, this Sunday night at 10pm. pic.twitter.com/GbOpzQfGJ4

— Piers Morgan (@piersmorgan) 25 Ιανουαρίου 2018

Η υποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βρεθεί στον αντίποδα του κλίματος ενθουσιασμού που συνόδευσε την ομιλία ντου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μίλησε για ένα «νέο παγκόσμιο συμβόλαιο» με στόχο μία περισσότερο ενάρετη, ικανή να γεφυρώσει το τεράστιο χάσμα των ανισοτήτων παγκοσμιοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα