«Τσίπρας και Ζάεφ έκρυψαν την αλήθεια», σχολιάζει το ΚΚΕ

14:40 25/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού προϋποθέτει αλλαγή Συντάγματος της ΠΓΔΜ αναφέρει το ΚΚΕ μετά τις δηλώσεις από την συνάντηση ΤσίπραΖάεφ στο Νταβός. Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν λύση

προς όφελος του λαού μας, αλλά επιβεβαιώνουν ότι το γενικότερο σκηνικό που έχει στηθεί, με επίκεντρο την ένταξη της γειτονικής χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
«Αντίθετα, μέσα σε αυτή την διαδικασία συναντιέται ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός, ανακυκλώνονται τα ίδια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους λαούς της περιοχής για πολλά χρόνια, προωθούνται σχεδιασμοί μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και τροφοδοτούνται ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη Ρωσία, που οξύνουν την κατάσταση στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Αυτή την αλήθεια την έκρυψαν από τους λαούς και κατά τη χθεσινή συνάντηση, τόσο ο κ. Τσίπρας , όσο και ο κ. Ζάεφ.
Η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού δεν μπορεί να περιοριστεί στην αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και της κεντρικής λεωφόρου των Σκοπίων. Αυτή είναι ερμηνεία καρικατούρα, πρόσχημα αποφυγής της αναγκαίας αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, ουσιαστικής δέσμευσης για τη διατήρηση των συνόρων στην περιοχή, ακύρωσης της βάσης που στηρίζει εθνικιστικές θέσεις περί “Μακεδονικού έθνους” και που προβάλλονται ανάλογα με τις σκοπιμότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα