Στο Κογκρέσο κατέθεσαν στελέχη των Twitter και Facebook – Τι απαντούν στις κατηγορίες Τραμπ (video)

Το Facebook και το Twitter παραδέχτηκαν ότι τους χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από ό,τι θα έπρεπε για να αντιμετωπίσουν τις εκστρατείες προπαγάνδας από το εξωτερικό με σκοπό την παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές. Απαντήσεις για τις δράσεις των εταιρειών τους κλήθηκαν να δώσουν σε ειδική επιτροπή οι Σέριλ Σάντμπεργκ και Τζακ Ντόρσεϊ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ανώτατα

εκτελεστικά στελέχη των Facebook Inc και Twitter Inc υπερασπίστηκαν τις εταιρίες τους στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για αυτό που οι βουλευτές θεωρούν ως αποτυχία να καταπολεμηθούν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες από το εξωτερικό να επηρεαστεί η πολιτική στις ΗΠΑ.

Η γενική διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, που κατέθεσε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, παραδέχθηκε ενώπιον της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας πως ήταν πολύ αργή η αντίδραση της εταιρίας στις προσπάθειες της Ρωσίας να παρέμβει στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και γενικά στην αμερικανική πολιτική, όμως επέμεινε ότι έχει βελτιωθεί.

«Έχουμε απομακρύνει εκατοντάδες σελίδες και λογαριασμούς που εμπλέκονταν σε συντονισμένη πλαστή συμπεριφορά – δηλ. που παραπλάνησαν άλλους για το ποιοι ήταν και τι έκαναν», είπε η Σάντμπεργκ. «Όταν κακοί παίκτες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σάιτ μας θα τους μπλοκάρουμε», είπε.

Από την πλευρά του, ο Ντόρσεϊ περιέγραψε την αυστηρότερη παρακολούθηση εκ μέρους τους Twitter της κακόβουλης χρήσης της πλατφόρμας του, περιλαμβανομένης και της ενημέρωσης των υπηρεσιών επιβολής του νόμου τον περασμένο μήνα για λογαριασμούς που φαίνονταν να βρίσκονταν στο Ιράν. Είπε πως ανέστειλε 770 λογαριασμούς για παραβίαση των πολιτικών του Twitter.

Twitter’s CEO Jack Dorsey, Facebook’s COO Sheryl Sanberg testify at a Senate Intelligence Committee #JackDorse https://t.co/FkN6FXaLFE

Keywords
Τυχαία Θέματα