Στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας 900 Σύροι πρόσφυγες

Περίπου 900 πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν τη νύχτα της Τετάρτης στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών οι οποίες δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός κατά των οποίο θα διανυκτέρευαν μέσα στα λεωφορεία στο χώρο του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β», στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει τη σίτιση των 900 προσφύγων ενώ από χθες διένειμε σάντουιτς, νερό και γάλα για τα παιδιά.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

να ετοιμάσουν μεσημεριανό φαγητό για όλους.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ, τόνισε: «Χθες το βραδύ είχα τη συνείδησή μου ήσυχη γιατί πρόσφερα έναν ζεστό χώρο για τη φιλοξενία των ανθρώπων που ζουν τη δική τους Οδύσσεια. Ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει προσωρινά τη σίτισή τους, ενώ από σήμερα το πρωί κλήθηκαν και γιατροί στο χώρο για να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό καθώς όλη η κοινωνία της Καβάλας, μήνες τώρα δείχνει την ανθρωπινά και την αλληλεγγύης της προς τους ανθρώπους αυτούς. Σημειώνω, όμως, ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτε τα μέσα, ούτε οι υποδομές για κάτι μονιμότερο, αφού μέχρι σήμερα δεν προέκυψε ανάγκη για ολιγοήμερη ή πολυήμερη διαμονή τους».

Να σημειωθεί ότι η Καβάλα και το επιβατικό λιμάνι [Απόστολος Παύλος» ήταν για πάρα πολλούς μήνες ένας από τους σταθμούς των προσφύγων και των μεταναστών στο μακρύ ταξίδι τους από τη Συρία, το Ιράν και το Αφγανιστάν με προορισμό τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ και τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα