Στο επίκεντρο του βελγικού Τύπου οι εκτιμήσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ για την οικονομία

Στη δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, ότι η Ελλάδα μπορεί του χρόνου να συνεχίσει χωρίς διεθνή υποστήριξη, καθώς και στις ευοίωνες εκτιμήσεις του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επικεντρώνονται σημερινά δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της φλαμανδόφωνης De Morgen έχει

τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται ότι η Ελλάδα το 2018 θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της χωρίς περαιτέρω στήριξη». Στο ίδιο μήκος κύματος, ρεπορτάζ της De Standaard επισημαίνει τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι η Ελλάδα «θα μπορέσει να συνεχίσει μόνη της (δηλ. χωρίς περαιτέρω οικονομική στήριξη) από το 2018».

Από την πλευρά της πάντως η De Tijd σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα μπορεί από το 2018 να συνεχίσει χωρίς οικονομική υποστήριξη» εξηγεί μεν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τόνωση της ανάπτυξης, εντούτοις στο κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο «Ελληνικά όνειρα» εκτιμά πως παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστεί ένα τέταρτο πρόγραμμα στήριξης, «το πραγματικά κρίσιμο τεστ θα λάβει χώρα όταν η ΕΚΤ βάλει τέλος στο ιστορικό πείραμα των μηδενικών επιτοκίων».

Το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του δημοσίευμα με τον τίτλο: «Τσίπρας: Η Ελλάδα πέρασε από το Grexit στο Grinvest» και επικεντρώνεται στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης της χώρας, το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, καθώς και την αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας.

Εξάλλου, σε σύντομο ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad υπό τον τίτλο «Τσίπρας: Η Ελλάδα μπορεί του χρόνου να συνεχίσει χωρίς διεθνή υποστήριξη», επισημαίνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στηριζόμενος στις ευοίωνες προβλέψεις τόσο εγχώριων φορέων όσο και διεθνών οίκων και οργανισμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα