Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Ανυπολόγιστες ζημιές στον Καρτερό Ηρακλείου – Συγκλονιστικές διασώσεις εγκλωβισμένων (video)

Πολλά προβλήματα προκάλεσε στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της νύκτας η κακοκαιρία που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, όπως από την Τετάρτη (21/10) είχαν φανεί, οι καταστροφές ήταν τεράστιες στον Καρτερό στο Ηράκλειο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Συγκλονιστικές διασώσεις εγκλωβισμένων.

Οι εικόνες θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δώσει τη δική της μάχη για να

βοηθήσει ανθρώπους που κινδύνευσαν. Μάλιστα εγκλωβίστηκαν οκτώ οδηγοί οι οποίοι τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν έλλειψαν και τα τροχαία από οδηγούς που έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους.



Η ένταση του νερού, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο οδόστρωμα αλλά και σε πολλά αυτοκίνητα, σπίτια αλλά και περιουσίες.

Στα Χανιά, οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκαν 42 κλήσεις και πραγματοποίησαν 16 αντλήσεις υδάτων σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, 3 κοπές δέντρων ενώ στην περιοχή της Σούδας απεγκλώβισαν έξι άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης νερού.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με τα περισσότερα να αφορούν την περιοχή του Αποκόρωνα, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν οι Βρύσσες, ο Βάμος, ο Τζιτζιφές, ο Φρες, οι Άγιοι Πάντες, τα Πεμόνια, οι Μαχαιροί, Σαμωνάς, καθώς και οικισμοί.

Λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενώ στην έδρα της Αντιπεριφέρειας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τον σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενόψει του χειμώνα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στα νότια συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα, κυρίως σε Κυκλάδες και νομό Χανίων

Τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες εξακολουθούν να εκδηλώνονται για τέταρτη ημέρα στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα έως το πρωί της Πέμπτης να εντοπίζονται στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως τις 09:15 το πρωί της Πέμπτης είχαν καταγραφεί σε Νάξο (56 χιλιοστά), Βρύσες Χανίων (49), Τήνο (34) και Σέμπρωνα Χανίων (33).

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα