Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ισπανία: Και έκτος νεκρός από τις πλημμύρες – Συγκλονιστικά βίντεο

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έρχονται από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Ισπανίας, που επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες με συνολικά έξι άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες. Αγνοείται επίσης ένας 66χρονος Ολλανδός. 

Η κακοκαιρία έπληξε κυρίως το νοτιοανατολικό τμήμα της Ισπανίας που «βλέπει» τη Μεσόγειο. Πολλοί άνθρωποι σώθηκαν λόγω της έγκαιρης επέμβασης των Αρχών, οι οποίες χρησιμοποίησαν και ελικόπτερα.

Ένας άνδρας 41 ετών ήταν ο τελευταίος που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή (15/09) στην νοτιοανατολική Ισπανία,

ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση. Το τελευταίο θύμα ήταν από την πόλη Οριχουέλα, που απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από την παραλιακή πόλη Αλικάντε.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί την Παρασκευή (13/09), συμπεριλαμβανομένου ενός ο οποίος επιχείρησε να οδηγήσει μέσα από μια πλημμυρισμένη σήραγγα. Δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη (12/09) όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Έρευνες για τον εντοπισμό εντός Ολλανδού

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ισπανίας διεξάγουν έρευνες και τη Δευτέρα (16/09) για τον εντοπισμό ενός 66χρονου Ολλανδού, που αγνοείται μετά τις πλημμύρες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής (15/09), όταν ένας «αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε τις αρχές ότι είδε έναν άνθρωπο να έχει παρασυρθεί από το ορμητικά νερά σε ένα κανάλι στο Δολόρες», περιοχή που βρίσκεται στην κοινότητα Αλικάντε (νοτιοανατολικά), εξήγησε μια εκπρόσωπος τύπου της αρχής Πολιτικής Προστασίας.

Το ρεύμα ήταν πολύ δυνατό και ο άνθρωπος ενδέχεται να έχει παρασυρθεί σε πολύ μακρινή απόσταση, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών να έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες, προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μαδρίτη. Καταγράφονται εικόνες απόλυτης καταστροφής σε πολλές επαρχιακές πόλεις και χωριά που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις.

Κατοικήσιμες περιοχές μετατράπηκαν σε λίμνες, με το νερό να φτάνει στα παράθυρα των σπιτιών. Ορμητικοί χείμαρροι πλημμύρισαν τους δρόμους και παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα όταν το νερό κάπως υποχώρησε, να έχουν μετατραπεί σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων. Προβλήματα αντιμετώπισαν τα αεροδρόμια, αλλά και τα σχολεία

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε νωρίτερα το κέντρο διοίκησης εκτάκτων αναγκών της Αλικάντε. Τη Δευτέρα (16/09) επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, στην Ανδαλουσία και την Καστίγια Λα Μάντσα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα είπε ότι περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους ενώ 74 δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω των νερών.

Η ισπανική κυβέρνηση ανέπτυξε στις πληγείσες περιοχές περισσότερους από 1.300 στρατιωτικούς, οι οποίοι, την Κυριακή (15/09), προσέφεραν βοήθεια σε 710 ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί.

Περισσότεροι από 1.100 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές της Μούρθια και της Βαλένθια για να βοηθήσουν στη διάσωση των πλημμυροπαθών και να απομακρύνουν με ασφάλεια χιλιάδες κατοίκους έπειτα από την υπερχείλιση ενός ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυτοκινητόδρομοι.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία διατήρησε στο τρίτο υψηλότερο, από την κλίμακα τεσσάρων επιπέδων, το επίπεδο συναγερμού για κακοκαιρία για πολλές περιοχές στην κεντρική και νότια Ισπανία.

Ορισμένες επαρχίες στα κεντρικά της χώρας παραμένουν τη Δευτέρα (16/09) σε συναγερμό για «έντονες βροχοπτώσεις», στη Ριόχα, το Αραγόν, την Καστίγια Λα Μάντσα, την Καστίλλη και Λεόν, όπως και σε περιοχές της Γαλικίας (δυτικά), σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.



Keywords
Τυχαία Θέματα