Στο… ακουστικό για τον Ντουρμισάι εν όψει του καθοριστικού αγώνα στη Ζένιτσα

Πρόβλημα στην επίθεση αντιμετωπίζει η εθνική μας εν όψει του δύσκολου αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα για την 2η αγωνιστική του 10ο ομίλου των προκριματικών του EURO 2020 και όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα περιμένουν τα… καλά νέα για τον Φιορίν Ντουρμισάι.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης κάλεσε τον άσος του Πανιωνίου, μετά και τον τραυματισμός του Κώστα Μήτρογλου (πήρε τον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη)

στο παιχνίδι εκτός με το Λίχτενστάιν – υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο – και όπως ενημέρωσαν από την ΕΠΟ, για να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο Ντουρμισάι να πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο σχετικός κανονισμός της FIFA. Τη Δευτέρα (25/3) αναμένεται, μάλιστα, η τελική απάντηση και συγκατάθεση της FIFA για το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε ο ποδοσφαιριστής να τεθεί στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Σας είχαμε ενημερώσει αρχές του μήνα ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο άμεσος συνεργάτης του Άγγελος Μπασινάς «δούλευαν» εδώ και καιρό την περίπτωση του Φιορίν Ντουρμισάι, προκειμένου ο επιθετικός του Πανιωνίου να αγωνιστεί στην εθνική μας ομάδας. Η ΕΠΟ εδώ και εβδομάδες έτρεχε τις σχετικές διαδικασίες. Με βάση τον προγραμματισμό, είχε αποφασιστεί να κληθεί στα παιχνίδια του Ιουνίου, αλλά τώρα υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση στην επίθεση.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση παίκτη, που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα από πέντε ετών, γεννήθηκε στην Αυλώνα από Αλβανούς γονείς, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας ως μετανάστες. Ο Ντουρμισάι έχει αγωνιστεί στην εθνική Ελπίδων της γειτονικής χώρας και μπορεί παίξει στην εθνική ανδρών της Ελλάδας, εφόσον δεν έχει γίνει αυτό στην Αλβανία. Ο ίδιος επέλεξε να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα και το έχει μεταφέρει στους ανθρώπους της εθνική μας. Έτσι, κινήθηκαν οι διαδικασίες, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Ντουρμισάι γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1996, εντάχθηκε στην ομάδα της Ρόδου και το 2014 τον απέκτησε ο Πανιώνιος. Στη συνέχεια αγωνίστηκε δανεικός στην Καλλιθέα, το 2016-17 στην Λαμία και επέστρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, στην οποία φέτος έχει αγωνιστεί σε 26 ματς και έχει πετύχει 5 γκολ.

Με αλλαγές οι Βόσνιοι, γνωρίζουν την κρισιμότητα του ματς

Όπως και η εθνική μας στο Λιχτενστάιν (0-2), έτσι και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη ξεκίνησε νικηφόρα στον 10ο όμιλο Ελλάδας για τα προκριματικά του EURO 2020, καθώς νίκησε 2-1 την Αρμενία εντός και ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι ξέρει το πόσο καθοριστικό είναι το ματς που ακολουθεί στη Ζένιτσα.

«Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο. Αυτό που μετρά είναι η νίκη. Ελπίζω να έχουμε καλύτερη εμφάνιση στο ματς με την Ελλάδα. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, καθώς η ελληνική ομάδα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για κάθε αντίπαλο. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το ματς στην έδρα μας. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κροατίας.

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς μίλησε και αυτός στις δυσκολίες που έχει το παιχνίδι με την Ελλάδα και τόνισε: «Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι με την Αρμενία, αλλά μετράει η νίκη. Το ματς με την Ελλάδα θα έχει απαιτήσεις. Είναι από τις ομάδες που θέλουν την πρόκριση και θα έχουμε δυσκολίες. Θέλω να πιστεύω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Νομίζω πως έχουμε ως ομάδα την ποιότητα να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο».

Ο Έντιν Τζέκο ανέφερε ότι η Βοσνία/Εζεγοβίνη θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη με την εθνική μας για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

«Τα πρώτα ματς σε μια προκριματική διαδικασία δεν είναι πολύ εύκολα. Το βασικό ζητούμενο είναι η νίκη, γι’ αυτό και είναι σημαντικό που τα καταφέραμε Για να κάνουμε το 2/2, θα πρέπει, πάντως, να παίξουμε πολύ καλύτερα και να δώσουμε περισσότερα απέναντι στην Ελλάδα, όλοι μας, αρχίζοντας από μένα. Και πιστεύω πως θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Ρόμα.

Τζαβέλας: Μιλάμε για παιχνίδι ειδικών συνθηκών

Ο Γιώργος Τζαβέλας, ο οποίος δεν είναι στις κλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη, μίλησε στην εκπομπή «Goal χωρίς σύνορα» του ΣΚΑΪ και υπογράμμισε ότι η αναμέτρηση στη Ζένιστα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι ειδικών συνθηκών. Ο 32χρονος διεθνής αμυντικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020.

«Παρακολούθησα τον αγώνα και χάρηκα πολύ με τη νίκη τους. Είναι πολύ σημαντικό, γίνεται μία νέα προσπάθεια, φαίνεται πως τα παιδιά ήταν πολύ καλά μαζί. Φαίνεται και από τη φωτογραφία του πανηγυρισμού τους αυτό. Από τη στιγμή που πηγαίνουν καλά τα πράγματα είναι καλό για να βρουν το δρόμο τους.

Είναι νέα παιδιά, μια νέα προσπάθεια και μακάρι να συνεχίσουν έτσι με τη βοήθεια πιο έμπειρων παικτών. Είναι πολύ καλό που ξεκίνησε με ένα τέτοιο παιχνίδι η Εθνική μας, να έχουν μία πρώτη γνωριμία τα παιδιά μεταξύ τους. Πρόκειται για ένα ειδικών συνθηκών παιχνίδι με τη Βοσνία», ανέφερε αρχικά ο αμυντικός της Αλάνιασπορ.

Μίλησε, ακόμα, για το γκολ που είχε πετύχει ο ίδιος κόντρα στους Βόσνιους για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας: «Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή με το γκολ που πέτυχα στο μεταξύ μας παιχνίδι. Δεν πρέπει να σταθούμε στις απουσίες, είναι ένα παιχνίδι που θα αναδείξει άντρες από μικρή ηλικία. Θυμάμαι ότι έπαιξα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι με την Κροατία και μετά ήμουν άλλος ποδοσφαιριστής. Δεν πρέπει να το φοβηθούν και να το πάρουν αυτό το ματς».

Απάντησε στο αν η Ιταλία θεωρείται το φαβορί του ομίλου: «Δε νομίζω ότι η Ιταλία δεν είναι το φαβορί. Στην προηγούμενη ίσως ναι, είναι μία ομάδα που με πίστη θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι. Η Βοσνία και η Φινλανδία χρειάζονται προσοχή. Πρέπει να ζητήσουμε τα πάντα σε όλα τα παιχνίδια και να μην πιστέψουμε ότι η Ιταλία είναι το φαβορί. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά στην προσπάθειά τους».

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την προετοιμασία της εθνική μας επί ελβετικού εδάφους τις προηγούμενες ημέρες:

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα