Στο αυτόφωρο οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα

Στο αυτόφωρο σήμερα οι συλληφθέντεςΟ εικονολήπτης… κατέγραψε τον θάνατό τουΣάλος με τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη, οι επτά συλληφθέντες που διώκονται για τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, την Κυριακή του Πάσχα, στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας.

Οι επτά άνδρες, συνελήφθησαν την Κυριακή και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τον θάνατο του 53χρονου. Εις βάρος του ενός εκ των επτά ασκήθηκε δίωξη

για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων, ενώ στους υπόλοιπους δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στον δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οι κατηγορίες αυτές διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι συλληφθέντες στις 13:00 το μεσημέρι θα περάσουν την αυτόφορη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Ο εικονολήπτης κατέγραψε τον θάνατό του

Ανατριχίλα προκαλεί το ότι ο άτυχος άνδρας, την ώρα που βιντεοσκοπούσε τον σαϊτοπόλεμο, κατέγραψε με την κάμερα του τη σαϊτα που τον σκότωσε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-σοκ, κατά τη διάρκεια του εθίμου, μία σαΐτα φεύγει από τα χέρια του σαϊτομάχου και εκτοξεύεται με φόρα προς το πλήθος και προς το σημείο που βρισκόταν ο 53χρονος ο οποίος κάλυπτε το έθιμο.

Σάλος με τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας

Ενώ η πόλη θρηνεί για τον τόσο άδικο θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν πρόκειται να απαγορευθεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συγκεκριμένη δήλωση, ο δήμαρχος, μία ημέρα μετά ανασκεύασε και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει αρχικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού εικονολήπτη και στη συνέχεια αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί εάν πρέπει να συνεχιστεί το έθιμο ή όχι καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να λαμβάνονται.

Το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη

Την αντίδραση του γιου του 53χρονου εικονολήπτη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, ότι ο σαϊτοπόλεμος δεν θα απαγορευθεί διότι είναι στο DNA των Μεσσηνίων.

Σε μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει», ενώ τονίζει πως «θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νεκτάριου Θεοδωρακάκη

«”Κύριε” Νίκα αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα. Καλή επιτυχία “κύριε” δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

«Παρακαλούσα να είναι ζωντανός», λέει η σύζυγός του

«Παρακολουθούσα τα πλάνα και ξαφνικά είδα την μπλε εικόνα. Κατάλαβα ότι κάτι έγινε. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωσε. Άκουγα να καλούν για ασθενοφόρο. Κατάλαβα. Παρακαλούσα να είναι ζωντανός. Λίγα λεπτά πριν μου έλεγε ότι έδιωχνε τον κόσμο από δίπλα του για να μην πέσει σαΐτα πάνω τους», είπε η σύζυγος του άτυχου εικονολήπτη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Keywords
Τυχαία Θέματα