Κύπελλο η Ρεν μετά από 48 χρόνια – Αποβολή για… δολοφονικό τάκλιν ο Εμπαμπέ (video)

«Μεθυσμένη» πολιτεία θυμίζει τις τελευταίες ώρες η Ρεν, καθώς η τοπική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας μετά από 48 χρόνια. Νίκησε στο Παρίσι («Stade de France») 6-5 στα πέναλτι (2-2 παράταση και κανονική διάρκεια) την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έμεινε φέτος μόνο με το… πρωτάθλημα.

Στην Παρί Σεν Ζερμέν φάνηκε σ’ ακόμα ένα ματς ότι οι σχέσεις των παικτών και με το προπονητικό

τιμ (Τόμας Τούχελ) δεν είναι καλές, ο Κίλιαν Εμπαμπέ αποβλήθηκε για «δολοφονικό» τάκλιν στην παράταση, ενώ ο Νειμάρ έφτασε στο σημείο να γρονθοκοπήσει οπαδό στις κερκίδες.

Στα αγωνιστικά, η Ρεν έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αφού χρειάστηκε πρώτα να ανατρέψει δύο γκολ διαφορά απέναντι στους πρωταθλητές και στη συνέχεια να επικρατήσει με 6-5 στα πέναλτι, για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας.

The Rennes fans jubilant after beating PSG to win the 2019 Coupe de France final! pic.twitter.com/Fg0kQaDUkb

— Get French Football News (@GFFN) 27 Απριλίου 2019

Η Παρί Σεν Ζερμέν, νικήτρια της διοργάνωσης τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, μετά από 35 λεπτά, με τα γκολ του Ντάνι Αλβες (13′), όποιος έμεινε στους 39 τίτλους καριέρας και του Νεϊμάρ (21΄). Κιμπέμπε με αυτογκόλ (40′) και Μεξές (66′) έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποβλήθηκε στο 118′, στερώντας την ομάδα του από ένα βασικό πλεονέκτημα για το πέναλτι. Ο Κρίστοφερ Νκουνκού έχασε το πέναλτι για την Παρί Σεν Ζερμέν, χαρίζοντας έτσι στη Ρεν τον πρώτο τίτλο του κυπέλλου από το 1971 και αφήνοντας τους Παριζιάνους μόνο με το τρόπαιο της Ligue 1 στο τέλος μιας σεζόν που άφησε πρόωρα το Champions League (στους «16») και έχασε το γαλλικό League Cup.

Για «δολοφονικό» τάκλιν η αποβολή του Εμπαμπέ

Ο Κιλιάν Μπαμπέ δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 118΄του τελικού λόγω ενός… δολοφονικού τάκλιν στο γόνατο αντιπάλου. Ο γάλλος σούπερ σταρ πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια δικαιολογημένα, αφού έκανε αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

Ah. Shocking challenge from young Mbappe to earn a red card in the last minutes of extra time. The way the knee jilts pic.twitter.com/bRPumhqlE2

Bob Fisher (@BigManUpfront) 27 Απριλίου 2019

Την Κυριακή του Πάσχα (28/4) στήθηκε απίστευτο πάρτι στην υποδοχή της Ρεν στη… βάση της:

Thousands of people congregated in Charles de Gaulle square on Sunday afternoon to celebrate Rennes’ Coupe de France final win over PSG. https://t.co/uKehhnK19S pic.twitter.com/nYpRqRcrhz

— Football Lab (@footblab) 28 Απριλίου 2019

Επίθεση… στον Κώστα Μήτρογλου εξαπέλυσε ο πρώην σπουδαίος άσος Κριστόφ Ντουγκαρί. Ο γάλλος πρώην διεθνής επιθετικός, που αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μαρσέιγ, Μπαρτσελόνα και Μίλαν, μίλησε στο ράδιο «Monte Carlo» για την απόκτηση του έλληνα επιθετικού από τη Μαρσέιγ, η οποία τον έχει δώσει δανεικό στη Γαλατασαράι.

Fransızların efsanevi futbolcusu Christophe Dugarry, Galatasaraylı Kostas Mitroglou’na çok ağır sözlerle yüklendi:

Mitroglou’nun iki ayağı adeta birer mala. Duvar inşa etmek isteseniz Mitroglou’nun ayaklarından faydalanabilirsiniz. O, futbol oynamayı bile bilmiyor. pic.twitter.com/yeMXbYDYSk

Fanatik (@fanatikcomtr) 26 Απριλίου 2019

«Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι σημείωσε πολλά γκολ για τη Μπενφίκα και ότι είμαι σκληρός γι’ αυτόν, αλλά δεν είδα τίποτα από το Μήτρογλου στη Μασσαλία. Είναι αλήθεια ότι τραυματίστηκε και δεν έκανε την προετοιμασία… Αλλά έχει πόδια από τούβλα. Εάν θέλετε να χτίσετε έναν τοίχο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Δεν ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πώς υπάρχουν παιδιά που κάνουν καριέρα. Είναι τρελό», είπε ο Ντουγκαρί.

Να θυμίσουμε ότι ο «Μητρογκόλ» έφτασε στη Μασσαλία το καλοκαίρι του 2017. Σε συνολικά 50 παιχνίδια σημείωσε 16 γκολ, αλλά παραχωρήθηκε δανεικός στη Γαλατασαράι τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε στη νίκη (5-2) επί της Μαλάτιασπορ, στην μεταξύ τους ημιτελική αναμέτρηση στο τουρκικό Κύπελλο, που χάρισε στην Γαλατασαράι την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στη Σεβάστεια.

#BetistÖzel
Kostas Mitroglou ile ilgili çok ağır ifadeler kullanan Fransızların efsanevi futbolcularından Christophe Dugarry, “Onun ayaklarından bir duvar inşa edebilirsiniz. O, futbol oynamayı bile bilmiyor” dedi.#betist #betistturkiye #bet #bet365 #bets10 #1xbet #sekabet pic.twitter.com/L15tp6UbLs

— Betist Turkiye (@BetistTurkiye) 26 Απριλίου 2019

Christophe #Dugarry : “#Mitroglou ? Il ne sait pas jouer au foot !”

Plus d’infos : https://t.co/RdMSmtBgGd – #OM pic.twitter.com/NHDQFoC2NS

— Coeur Marseillais (@coeurmarseille) 24 Απριλίου 2019

OM : Rami est au bout du rouleau, Christophe Dugarry le conseille au mercato https://t.co/VentyJJLht pic.twitter.com/eHRYpiEl5Q

— FootRadio.com (@FootRadio_com) 26 Απριλίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα