Στις κάλπες σήμερα και αύριο οι δημοσιογράφοι

Για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ψηφίζουν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη οι δημοσιογράφοι.

Θα αναδειχτούν επίσης μεταξύ άλλων τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής του Μορφωτικού Ιδρύματος και των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τη δύση του ήλιου.

Η Ένωση διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι:

Θα υπάρχουν πέντε εκλογικά τμήματα

με έξι (6) κάλπες το κάθε ένα. Μία για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, μία για τα Πειθαρχικά Συμβούλια, μία για το Μεικτό, μία για το Μορφωτικό Ίδρυμα, μία για τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και μία για την έγκριση προϋπολογισμού, απολογισμού κλπ.

Τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ καθώς και για τους Αντιπροσώπους για το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ θα είναι λευκά, με τα ονόματα των υποψηφίων και τον τίτλο του συνδυασμού (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ).

Τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι για τα Πειθαρχικά Συμβούλια θα είναι κίτρινα, τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι για το Μορφωτικό Ίδρυμα θα είναι πράσινα και τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι για τον Απολογισμό – Προϋπολογισμό – Καταγγελία ΣΣΕ θα είναι γαλάζια. Θα αναγράφεται δε ένδειξη ανάλογα με το όργανο, για το οποίο προορίζονται, δηλαδή «Για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή», «Για τα Πειθαρχικά Συμβούλια» κλπ.

Ψηφίζουν όλα τα τακτικά μέλη, που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ταμειακώς εντάξει μέλη). Όσον αφορά τη συμμετοχή των μη ταμειακώς εντάξει μελών στη ψηφοφορία, παραθέτουμε στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης τη σχετική απόφαση του Δ.Σ.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, οι δε εκλογές για τα Πειθαρχικά, το Μορφωτικό Ίδρυμα και τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα γίνουν με πλειοψηφικό σύστημα, δηλαδή βάσει του αριθμού των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων.

Σταυροί προτίμησης:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι 11 σταυρούς
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή μέχρι 3 σταυρούς
Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο μέχρι 5 σταυρούς
Για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο μέχρι 5 σταυρούς
Για τους Εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο 1 σταυρό
Για τους Εκπροσώπους των Συνταξιούχων στο Μεικτό μέχρι 3 σταυρούς
Για το Μορφωτικό Ίδρυμα μέχρι 9 σταυρούς
Για την εκλογή των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ μέχρι 5 σταυρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα