Κλιμακώνεται η κρίση στο Κατάρ: Ανεπιθύμητοι οι πολίτες του στο Ντουμπάι

«Μπλόκο» από το Ντουμπάι στους πολίτες του ΚατάρΚαι η Μαυριτανία κόβει τις διπλωματικές σχέσεις με το ΚατάρΤι δηλώνει ο Τραμπ

Οι πολίτες του Κατάρ δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστούν στις πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας Qantas προς το Ντουμπάι, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν απαγορεύσει την διέλευσή τους μέσω των αεροδρομίων τους, μετά την διακοπή των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Qantas.

Η

Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, αλλά κι άλλες χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου διέκοψαν στις σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορείται για την παροχή υποστήριξης στις τρομοκρατικές οργανώσεις, μία κατηγορία την οποία το εμιράτο αρνείται.

Παράλληλα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγόρευσαν και την οποιαδήποτε έκφραση συμπάθειας για το Κατάρ.

Και η Μαυριτανία κόβει τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ

Η Μαυριτανία, χώρα της Δυτικής Αφρικής και μέλος του Αραβικού Συνδέσμου, διέκοψε χθες σχέσεις με το Κατάρ λόγω της φερόμενης «υποστήριξης τρομοκρατών» της χώρας, είπε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων.

«Το κράτος του Κατάρ έχει συνδέσει τις πολιτικές του (…) με την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και τη μετάδοση εξτρεμιστικών ιδεών», είπε το υπουργείο Εξωτερικών σε σε δήλωσή του στην αραβική γλώσσα που εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Μαυριτανίας.

Την ανάγκη ενότητας μεταξύ των χωρών του Κόλπου, τονίζει ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν χθες και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα μεταξύ των χωρών του Κόλπου.

«Το μήνυμά του ήταν ότι χρειαζόμαστε ενότητα στην περιοχή για να πολεμίσουμε την εξεμιστρική ιδεολογία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Είναι σημαντικό να είναι ενωμένος ο Κόλπος για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχή», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα