Στις 22 Οκτωβρίου η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στη Μόσχα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου στο ρωσικό θέρετρο Σότσι, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Συνάντηση που αποκτά μεγάλη σημασία, μετά τις εξελίξεις στη Συρία, ενώ θα ακολουθήσει ταξίδι του τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον, όπου θα βρεθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τρίτη (16/10), σε τηλεφωνική επικοινωνία των Ερντογάν – Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε τον ομόλογό του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, συμφώνησαν να εξασφαλίσουν

την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια επίσκεψη εργασίας εντός των προσεχών ημερών. Η πρόσκληση έγινε δεκτή», ανέφερε το Κρεμλίνο. Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επίσης «στην ανάγκη να προληφθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές μονάδες» στη βόρεια Συρία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο ομόλογός του στη Ρωσία είχαν προγραμματίσει συνάντηση στη Μόσχα για να μιλήσουν για τα ενεργειακά, αλλά τώρα, με το θέμα της Συρίας να «καίει» οι επαφές τους έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Πηγή: Στις 22 Οκτωβρίου η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στη Μόσχα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα