Φουλ επίθεση θέλει να παίζει ο νέος τεχνικός του Άρη: Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 παρά με 1-0

Παρουσιάστηκε και επίσημα ως νέος προπονητής του Άρη ο Μίχαελ Ένινγκ, ο οποίος έδειξε λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 παρά με 1-0». Στον Παναθηναϊκός ο Περέα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο 54χρονος γερμανός τεχνικός είχε την Τετάρτη (16/10) την πρώτη του συνάντηση – που κράτησε περίπου 45 λεπτά – με τους εκπροσώπους του Τύπου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τον καλωσόρισε και τυπικά στην ομάδα

ο Άγγελος Χαριστέας.

Ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος των «κιτρίνων» πήρε πρώτος το λόγο, τονίζοντας: «Είναι μία ιδιαίτερη μέρα για την ομάδα μας. Καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή στην οικογένειά μας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Του εύχομαι να έχει επιτυχίες. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και τους φιλάθλους. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Στη συνεχεία, το λόγο πήρε ο Ένινγκ, ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ευχαριστώ τον Άγγελο για τη συνεργασία που θα έχουμε. Σαν πρώτο σχόλιο, θα προσπαθήσουμε γρήγορα και συγκεντρωμένα για να έχουμε επιτυχίες. Επιτυχία δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά να τα πηγαίνουμε καλύτερα σε κάθε παιχνίδι και να κοιτάμε μόνο προς τα πάνω. Ως Γερμανός έχει μεγάλη αξία η ομάδα του Άρη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που παρακολουθούμε στη Γερμανία. Είχα παίκτη τον Άγγελο. Έχω δει παιχνίδια του Άρη και κυρίως από την περίοδο που ανέλαβε ο Άγγελος. Ελπίζω να τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Έχουμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλον. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η πρώτη μου εντύπωση είναι πολύ καλή. Το υλικό είναι πολύ καλό, υπάρχει καλό κλίμα και είμαι αισιόδοξος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο νέος προπονητής του Άρη μίλησε επίσης για:

Την αγωνιστική τακτική που σκοπεύει να υιοθετήσει: «Μου αρέσει η επιθετική φιλοσοφία, θέλω να βλέπω την ομάδα να επιτίθεται, να κυριαρχεί και όχι να υπερασπίζεται ένα αποτέλεσμα. Προτιμώ να κερδίζω με 5-4, παρά με 1-0».

Τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της ομάδας: «Θα μπορούσαμε να μιλάμε πολλή ώρα γι’ αυτό το θέμα. Η ομάδα έχει ποιότητα, δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Αυτό που λείπει είναι η ισορροπία, να είναι η ομάδα συγκεντρωμένη 90 λεπτά και στην άμυνα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Πρέπει να διορθωθούν ορισμένα πράγματα».

Τη σχέση του με τον Άγγελο Χαριστέα: «Είναι η τρίτη φορά που πρώην παίκτης με καλεί σε μία ομάδα. Με τον Άγγελο είχαμε μία σχέση εμπιστοσύνης που δεν χάλασε ποτέ».

Το… κενό στο βιογραφικό του: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Είχα φτάσει σε ένα σημείο με το Αμβούργο που ήθελα να ξεκουραστώ. Δούλεψα στην τηλεόραση ως σχολιαστής, ήθελα πάντα να δουλέψω στο εξωτερικό και περίμενα να ωριμάσουν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο, γι αυτό και πήγα στη Βάσας».

Για τις εντυπώσεις του από το ματς με τον Παναθηναϊκό και τις δυνατότητες της ομάδας: «Το ματς εκείνο ήταν ένα πολύ καλό ματς, αλλά και σ’ αυτό έκανε κάποια εύκολα λάθη. Δεν είναι μόνον το σκορ, αλλά το πως θα το πετύχεις. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε εμφανίσεις σαν εκείνη».

Το ότι δεν ανέλαβε στην αρχή της σεζόν: «Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα να έχεις την ομάδα από την αρχή, να τις μεταδώσεις όλα όσα θέλεις σαν προπονητής. Το βασικό στοιχείο είναι ο χρόνος που τώρα δεν τον έχουμε. Έτσι ήταν και στο Μαγδεμβούργο, αλλά η ομάδα ήταν σχεδόν καταδικασμένη τότε, τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, η ομάδα είναι πιο δεμένη. Αυτό που χρειάζεται άμεσα ο Άρης είναι τα αποτελέσματα».

Το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη: «Πρέπει να δω όλους τους παίκτες, αλλιώς δεν είναι δίκαιο να μιλήσω. Περιμένω και τον Φετφατζίδη, δεν θέλω να αλλάξω πολλά. Δεν θα βάλω πέντε διαφορετικούς παίκτες. Το σημαντικό είναι το σχέδιο, το πλάνο και αυτό θέλουμε να εφαρμοστεί από το πρώτο ματς. Δεν είμαι μάγος, να τα κάνω όλα σωστά. Ξέρουμε ότι μας λείπει ένας έμπειρος τερματοφύλακας, έχουμε κάποια θέματα αμυντικά. Αλλά δεν είμαι αυτός που μπορώ από τώρα να προβλέψω κάτι».

Τη σχέση του Άρη με τον κόσμο του: «Έχω δουλέψει σε παραδοσιακούς συλλόγους. Ξέρω τι σημαίνει πίεση και αυτή είναι η πρόκληση, να δουλέψω σε αυτό το περιβάλλον. Δεν θα μου άρεσε κάτι διαφορετικό. Μεγάλωσα κοντά στο Ντόρτμουντ και ξέρω πώς είναι οι οπαδοί με την ομάδα τους».

Τη σημασία ανάδειξης νέων παικτών: «Μου αρέσει πάντα να δουλεύω με νεαρούς, αλλά είναι θέμα απόδοσης. Αν κάποιος αξίζει, θα παίξει, δεν θα του κλείσει κανείς την πόρτα. Ο Άρης είναι μία έμπειρη ομάδα, σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα κλείσω καμία πόρτα».

****

Στον Παναθηναϊκό είναι ευχάριστα τα νέα για τον Χουάν Περέα. Ο τραυματισμός του Κολομβιανού επιθετικού στη διάρκεια της προχθεσινής προπόνησης δεν αποδείχθηκε σοβαρός και είναι πολύ πιθανό ο νεαρός παίκτης να προλάβει την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας που έβγαλε ο Περέα έδειξε ότι έχει υποστεί μία ελαφρά ρήξη πρώτου βαθμού, γεγονός που του επέτρεψε να κάνει την Τετάρτη (16/10) τρέξιμο και θεραπεία. Εκτός απροόπτου θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα την Πέμπτη (17/10) κι αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για το δύσκολο ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Ημέρα επιστροφών ήταν η Τετάρτη (16/10) στον Παναθηναϊκό, καθώς οι διεθνείς με την Εθνική, Δημήτρης Κουρμπέλης και Σωκράτης Διούδης ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη «γαλανόλευκη» και μπήκαν στην προπόνηση του «τριφυλλιού».

Επίσης, επέστρεψε από την άδειά του ο Γιοάν Μολό και συμμετείχε στην προπόνηση, ενώ σε ατομικό πρόγραμμα παρέμειναν οι Φεντερίκο Μακέντα και Ούβε Μπεκ.

Πηγή: Φουλ επίθεση θέλει να παίζει ο νέος τεχνικός του Άρη: Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 παρά με 1-0 - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα