Στις 21 Μαρτίου ξανά στο Εφετείο η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

Στις 21 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται για τρίτη φορά στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι βρίσκονται στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα κατηγορείται ως μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και για οπλοκατοχή, με βάση ένα δείγμα DNA που βρέθηκε στον γεμιστήρα ενός όπλου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη

χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή.

Το Εφετείο Αθηνών, απέρριψε τις δύο αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης ποινής της, παρόλο που δεν υπήρχε κανένα ακριβές στοιχείο εις βάρος της και δεν έγινε ταυτοποίηση του μερικού δείγματος DNA που βρέθηκε στον γεμιστήρα του όπλου με το δικό της.

«Λευτεριά σε Ηριάννα και Περικλή – να τελειώνουμε με τους τρομονόμους»

Την άμεση κατάργηση του τρομονόμου ζητούν 256 πολίτες – εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στην πλειονότητά τους, οι οποίοι συνυπογράφουν κείμενο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ηριάννα και τον Περικλή, ενόψει της τρίτης εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 21 Μαρτίου.

Πρέπει «να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή» αναφέρουν στο κείμενό τους και τονίζουν την ανάγκη να εμποδίσουν την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η Ηριάννα και ο Περικλής, χρησιμοποιήθηκαν από την αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή αντιτρομοκρατικού έργου αλλά και για την εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια η υπηρεσία θεωρεί ως «εσωτερικούς της εχθρούς».

Πορεία αλληλεγγύης στις 15 Μαρτίου

Παράλληλα, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν πορεία αλληλεγγύης στα Προπύλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα