Στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Την έγκριση κατά πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής έλαβε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στον λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού», το οποίο σήμερα εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικότερα, υπέρ του σχεδίου νόμου ψηφίζουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Καταψηφίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το Ποτάμι, που

δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για τη στάση του στην Ολομέλεια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη να συμπεριλάβει σαφέστατες διατάξεις για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και για τη στήριξη των περιοχών ενεργειακού ενδιαφέροντος, με αύξηση του ανταποδοτικού πόρου ανάπτυξης σε συνδυασμό και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε χρόνο σε μια αδιέξοδη και αναποτελεσματική διαπραγμάτευση.

Σταθάκης: Το ν/σ για τους λιγνίτες δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ

“Σήμερα απέναντι στη μικρή ΔΕΗ, που ήταν μία πάρα πολύ κακή ιδιωτικοποίηση, φέρνουμε ένα νομοσχέδιο αποκλειστικά για τους λιγνίτες“ τόνισε με τη σειρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” για την εισαγωγή.

“Εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πράγματα και θεωρώ ότι οι επιλογές που κάναμε ήταν απόλυτα σωστές και υπέρτερες σε όλα επίπεδα από τις επιλογές που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση στον ευαίσθητο ενεργειακό τομέα” επισήμανε ο κ. Σταθάκης και εξήγησε: “Το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ το ακυρώσαμε –υπενθυμίζω ότι η μικρή ΔΕΗ περιελάμβανε το 30% όλου του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, πρωτίστως περιελάμβανε υδροηλεκτρικά, τα οποία είναι και το πιο αποτελεσματικό κομμάτι της ΔΕΗ, περιελάμβανε λιγνίτες και περιελάμβανε και μονάδες φυσικού αερίου και πελατολόγιο. Σήμερα η κυβέρνηση προχωρά, μετά την καταδίκη της χώρας για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στους λιγνίτες, σε μια αποεπένδυση, που περιλαμβάνει, αντί για το 30% του παραγωγικού δυναμικού, μόλις το 9% και το οποίο είναι αποκλειστικά για λιγνίτες και δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ“.

Keywords
Τυχαία Θέματα