Στην Κίνα ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Έκανε βόλτα στην παραλία με τον Σι (εικόνες – video)

Συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, στο Νταλιάν της βορειοανατολικής κινεζικής επαρχίας Λιανονίνγκ.

Συγκεκριμένα, ο Σι είχε συνομιλίες με τον Κιμ ενώ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του. Μάλιστα, στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Xinhua (Νέα Κίνα), οι δύο ηγέτες φαίνεται να συζητούν σε ένα καταπράσινο τοπίο και να κάνουν έναν περίπατο δίπλα στη θάλασσα.

Οι δύο ηγέτες είχαν ευρεία και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων, σε φιλικό κλίμα, για τις σχέσεις Κίνας – Βόρειας Κορέας.

«Μετά την πρώτη συνάντηση

μεταξύ εμού και του συντρόφου προέδρου, τόσο οι σχέσεις Κίνας-Βόρειας Κορέας όσο και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχουν σημειώσει θετική πρόοδο. Είμαι ευτυχής για αυτό».

Ακόμα, υποστήριξε ότι επιθυμούσε να συναντήσει και πάλι τον Κιμ για να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για να προωθήσουν την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Βόρειας Κορέας ώστε να πετύχουν μια ειρήνη και σταθερότητα διαρκείας στην κορεατική χερσόνησο και να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή.

Στο μεταξύ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε η φιλία Βόρειας Κορέας – Κίνας όσο και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχουν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο από τον Μάρτιο αυτής της χρονιάς. «Αυτά είναι τα θετικά αποτελέσματα της ιστορικής συνάντησης μεταξύ εμού και του συντρόφου γενικού γραμματέα», δήλωσε.

Η κατάσταση στην περιοχή εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς σε κρίσιμη στιγμή κατά την οποία ο Κιμ δήλωσε ότι επισκέφθηκε και πάλι την Κίνα για να συναντήσει τον Σι. Σκοπός είναι να ενδυναμώσει τη στρατηγική επικοινωνία και συνεργασία με την Κίνα, να εμβαθύνει τη φιλία Βόρειας Κορέας – Κίνας και να προωθήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.



BREAKING: Xi Jinping, Kim Jong Un hold talks in Dalian https://t.co/W5Ag7J0PPm pic.twitter.com/gqcB9hPPhF

China Xinhua News (@XHNews) 8 Μαΐου 2018

Φωτογραφία: Twitter.com/@XHNews

Keywords
Τυχαία Θέματα