Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό οι Φριντέτ, Ουάιλι, Μπράουν και Ράις

Στην Αθήνα έφτασαν σήμερα (19/8) τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, Τζίμερ Φριντέτ, Τζέικομπ Ουάιλι, Ρίον Μπράουν και Ταϊρίς Ράις.

Φριντέτ: Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να με υπογράψει εδώ και χρόνια

Ως

την πλέον κατάλληλη στιγμή για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε την παρούσα ο Φριντέτ, κατά την άφιξή του στην Αθήνα. «Με ήθελε χρόνια ο Παναθηναϊκός» αποκάλυψε ο αμερικανός γκαρντ και δήλωσε ανυπόμονος να αρχίσει τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη.

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να με υπογράψει εδώ και χρόνια. Αποφάσισα πως αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθω. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Θα αγωνίζομαι σε μία μεγάλη ομάδα, με πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Ελπίζω να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα. Ελπίζω να αποτελέσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Ξέρω ότι είναι “τρελή” η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και πως ο Παναθηναϊκός έχει τους πιο “καυτούς” οπαδούς στην Ευρώπη. Ελπίζω να κάνουμε μία καλή χρονιά».

Για την προσαρμογή του στην Ευρώπη, επισήμανε: «Δεν έχω παίξει στην Ευρώπη. Θέλω να είμαι καλός παίκτης και καλός συμπαίκτης. Θέλω να είμαι επιθετικός. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις νίκες. Πάντα μου άρεσε το σκοράρισμα, αλλά, από την άλλη, θέλω να προσπαθήσω και στην άμυνα και θέλω να είμαι νικητής και ηγέτης. Ανυπομονώ να κάνω προπονήσεις κάθε μέρα και να φέρω το πνεύμα νικητή στην ομάδα. Το Final 4 της Euroleague είναι o στόχος για όλες τις ομάδες. Πρέπει να δουλέψουμε και βήμα βήμα να δούμε τι θα κάνουμε».

Ουάιλι: Όταν μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό σε καλεί, πρέπει να απαντήσεις θετικά

Από την πλευρά του, ο αμερικανός σέντερ, Τζέικομπ Ουάιλι, δήλωσε ενθουσιασμένος και «διψασμένος» για τίτλους. Θυμήθηκε δε πως το ντεμπούτο του στη Euroleague, ως παίκτης της Γκραν Κανάρια, ήταν απέναντι στη νέα ομάδα του, τον Παναθηναϊκό. «Ποτέ δεν είχα παίξει για μια ομάδα με τόσους τίτλους, τεράστια ιστορία και παράδοση όπως ο Παναθηναϊκός. Οι οπαδοί έχουν υπερηφάνεια για την ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι μια νέα εμπειρία για εμένα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τη ζήσω» επισήμανε πριν τεθεί υπό τις οδηγίες του Πεδουλάκη.

Αναλυτικά, δήλωσε κατά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Το πρώτο μου παιχνίδι στη Euroleague ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είχα εντυπωσιαστεί από το πόσο μακριά είχαν ταξιδέψει οι φίλαθλοι, από το πως παρουσίασε την ομάδα στο παρκέ ο κόουτς Πιτίνο. Γενικά, η πρώτη μου εμπειρία από τη Euroleague είναι κάτι που θα θυμάμαι και σίγουρα από τότε είχα μεγάλο σεβασμό για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω πως ο κόουτς Πιτίνο ήθελε να έρθω στην ομάδα, αλλά είτε ήταν εκείνος στην ομάδα, είτε όχι, εγώ ήθελα να ζήσω την εμπειρία του πως είναι να παίζεις για τον Παναθηναϊκό. Όταν μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό σε καλεί, πρέπει να απαντήσεις θετικά και να είσαι έτοιμος».

Ο Ουάιλι συνέχισε: «Είμαι ενθουσιασμένος, έρχομαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ και όπως μου ζητήσουν. Θέλω να είμαι μέρος του Παναθηναϊκού, να νικήσουμε παιχνίδια και να διεκδικήσουμε πρωταθλήματα. Νιώθω έτοιμος, πήρα μια γεύση από το πως είναι να παίζεις στη Euroleague, έπαιξα και στην ισπανική ACB. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αλλά το να παίζεις για τον Παναθηναϊκό είναι τελείως διαφορετικό. Είναι απίστευτο. Ποτέ δεν είχα παίξει για μια ομάδα με τόσους τίτλους, τεράστια ιστορία και παράδοση όπως ο Παναθηναϊκός. Οι οπαδοί έχουν υπερηφάνεια για την ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι μια νέα εμπειρία για εμένα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τη ζήσω».

Μπράουν: Είμαι εδώ για να δουλέψω και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε

Τέλος, ο αμερικανός φόργουορντ, Ρίον Μπράουν, τόνισε πως «δεν θα έλεγα πως πρόκειται για μια πρόκληση, αλλά για μια ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς και μια ιδιαίτερα μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ. Σε αυτό το άθλημα τα πάντα είναι χωρισμένα σε επίπεδα, οπότε όταν προχωράς, γίνεσαι ολοένα και καλύτερος φτάνεις ψηλά. Ο Παναθηναϊκός είναι στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, συνεπώς εγώ είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ, που οι άνθρωποι της ομάδας είδαν κάτι σε εμένα και με ήθελαν και τώρα είμαι εδώ».

Συνέχισε, λέγοντας: «Οι οπαδοί μας είναι τρομεροί. Έχουν τρομερό πάθος και ενέργεια που τη μεταδίδουν και στην ομάδα. Έχουν μεγάλη αγάπη για το άθλημα και αυτό φαίνεται. Είναι φοβερό συναίσθημα να έχεις τέτοιους οπαδούς δίπλα σου, να φωνάζουν για εσένα και να σου δίνουν ώθηση και ενέργεια. Έχω έρθει για να δουλέψω σκληρά, για να καταφέρουμε να κερδίζουμε. Παίζουμε για να κερδίζουμε κι εγώ είμαι εδώ για να κάνω ότι μου ζητηθεί. Να παίξω άμυνα, να σκοράρω, να πάρω ριμπάουντ, ό,τι χρειάζεται η ομάδα θα το κάνω. Είμαι εδώ για να δουλέψω και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Ράις: Είμαι ανυπόμονος για να ξεκινήσουμε

Με τον Ταϊρίς Ράις ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφίξεων των «πρασίνων». O αμερικανός γκαρντ δήλωσε ανυπόμονος για την έναρξη της νέας σεζόν και έτοιμος να προσφέρει για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.

«Είναι ένα πολύ ιστορικό κλαμπ ο Παναθηναϊκός, το οποίο γνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη. Όλοι ξέρουν τι εστί Παναθηναϊκός. Είμαι ανυπόμονος για να ξεκινήσουμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Όπως κάθε χρόνο στόχος μου είναι να κερδίσω. Πάντα θέλεις να παλεύεις σκληρά, να είσαι ανταγωνιστικός και να βρεθείς σε θέση να διεκδικείς τίτλους. Αυτό θέλω να κάνω και με τον Παναθηναϊκό».

Για την επιστροφή του στη Euroleague, είπε: «Νιώθω ότι εδώ ανήκω κι ότι είναι κάτι που αξίζω γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία από ένα τόσο ιστορικό κλαμπ, το οποίο με πίστεψε κι είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα».

Τι να περιμένουν από τον ίδιο οι φίλαθλοι: «Ενέργεια, οργάνωση και πνεύμα νικητή. Θα παλέψω, ξέρω ότι αυτό θέλουν οι οπαδοί κι αυτό θέλω κι εγώ. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Συνομίλησε με τον Ζήση πριν καταλήξει στον Παναθηναϊκό;: «Ναι φυσικά. Παίξαμε μαζί την περασμένη σεζόν. Εκτιμώ την άποψη του».

Για τη νέα σεζόν: «Πρέπει να παίξουμε μαζί. Έχουμε ένα ξεχωριστό γκρουπ, πολύ καλό στην επίθεση, συνεπώς το σκοράρισμα δεν θα είναι πρόβλημα για εμάς. Αλλά θα πρέπει να παίξουμε και άμυνα και να μάθουμε να παίζουμε μαζί. Αν ο καθένας βρει τον ρόλο του τότε θα έχουμε μια εξαιρετική σεζόν».

Χάλασε ο δανεισμός του Καλαϊτζάκη στη Νεβέζις

Στο μεταξύ, όπως έγραψε ο λιθουανός δημοσιογράφος, Ντονάτας Ουρμπόνας, χαλάει η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Νεβέζις για τον δανεισμό του Γιώργου Καλαϊτζάκη στη λιθουανική ομάδα, λόγω οικονομικών προβλημάτων, που θα έχουν ως άμεση συνέπεια τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία του λιθουανικού πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα