Κύπελλο Ελλάδας: Άρης-Ηρακλής και... στο βάθος Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ - Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στο μπάσκετ.

Η Β' φάση του Κυπέλλου θα έχει και ντέρμπι Θεσσαλονίκης, αφού ο Άρης θα υποδεχθεί τον Ηρακλή (2/10).

Η πρώτη φάση αρχίζει στις 18 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή

των ομάδων της Β’ Εθνικής, 32 συνολικά από τον βόρειο και νότιο όμιλο. Από αυτές, θα προκριθούν 16 και στο αμέσως επόμενο στάδιο (22/9) παίζουν οι ομάδες της Α2, συνεπώς και ο Ολυμπιακός. Οι οκτώ ομάδες (Α2 ή Β’ Εθνικής) που θα προκριθούν από τους τρεις πρώτους γύρους θα κοντραριστούν στους «16» με τις οκτώ ομάδες που έμειναν εκτός playoffs της Basket League την περασμένη σεζόν, δηλαδή Κολοσσό, Άρη, Ρέθυμνο, Πανιώνιο, Λαύριο, Ιωνικό Νίκαιας, Ηρακλή και Ερμή Αγιάς.

Οι επόμενες αναμετρήσεις θα γίνουν 2, 16 και 30 Οκτωβρίου και από αυτές θα προκύψουν δύο ομάδες που θα συνεχίσουν στα προημιτελικά, με τη συμμετοχή των έξι πρώτων της περσινής Basket League, δηλαδή Παναθηναϊκό, Προμηθέα, ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Ήφαιστο Λήμνου. Η προημιτελική φάση θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου, η ημιτελική στις 12 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 16 του ίδιου μήνα σε γήπεδο που θα αποφασιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλήρωση των ημιτελικών θα γίνει σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Με το νικητή του αγώνα ΓΑΣ Κομοτηνή - Ερμής Λαγκαδά θα παίξει στην 2η αγωνιστική της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ανδρών ο Ολυμπιακός. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου με τους «ερυθρόλευκους» φιλοξενούμενους.

Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί, στην 3η Αγωνιστική της 1ης φάσης θα προκύψει αντίπαλος από τον νικητή του ζευγαριού Αιγάλεω ή Πεντέλη - Ανατόλια (25/9).

Στα προημιτελικά (10/11), τέλος, ο Ολυμπιακός ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Πάτρα με τον Προμηθέα, το Περιστέρι με τον Ήφαιστο, ενώ η ΑΕΚ περιμένει νικητή μέσω ζευγαριού και πιθανό αντίπαλο έναν εκ των Λαυρίου, Κολοσσού, Ιωνικού ή Ρεθύμνου ή από το ντέρμπι στους «16» ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή (2/10).

Keywords
Τυχαία Θέματα