Στη σεισμόπληκτη Λέσβο η επίτροπος Περιφεριακής Ανάπτυξης – Προαναγγέλλει στήριξη

Ο ελληνικός λαός έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας για τον σεισμό που έπληξε τα νησιά του ΑιγαίουΈχω προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 100% χρηματοδότηση για τις φυσικές καταστροφές, δηλώνει η Κρετσού

Άλλαξε το πρόγραμμά της η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρετσού και την Τετάρτη θα επισκεφθεί τα νησιά του Αιγαίου που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Αυτό γνωστοποίησε η ίδια στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Έχετε την πλήρη συμπαράστασή μας. Ο ελληνικός λαός έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας για τον σεισμό που έπληξε τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε η κ. Κρετσού.

Επισήμανε ότι έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 100% χρηματοδότηση για τις φυσικές καταστροφές και αναρωτήθηκε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις θέσεις απασχόλησης για τους νέους μέσω της Εγγύησης Απασχόλησης για τη νεολαία. Ή γιατί δεν μπορούμε να συγχρηματοδοτήσουμε πλήρως και στο 100% ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα, που έχουν χάσει το βιός τους και ζουν μέσα σε αυτοκίνητα.

Στη Μαδέρα έχουν καεί σπίτια από πυρκαγιές. Γι αυτό, όπως σας είπα, αύριο κιόλας θα πάω στα νησιά που έχουν πληγεί από τον εγκέλαδο. Γιατί είναι εύκολο να κάθεται κάποιος στις Βρυξέλλες και να λέει δεν συμφωνώ με την πλήρη χρηματοδότηση 100% ρωτήστε όμως τα κράτη-μέλη που δεν έχουν τα κονδύλια, πού θα βρουν να χρηματοδοτήσουν έστω και κατά 5% τέτοιες ενέργειες».

Ο κ. Παπαδημούλης έθεσε στην κ. Κρετσού τα προβλήματα από τον σεισμό στην Ελλάδα και την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «δείχνουν την ανάγκη να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός αλληλεγγύης και ειδικά για την Ελλάδα, που υποφέρει από μια πολύχρονη λιτότητα και ύφεση επτά χρόνων».

Κάλεσε, επίσης, τον ευρωπαϊκό Βορρά να δείξει έμπρακτα στον ευρωπαϊκό Νότο και την ανατολική Ευρώπη την αλληλεγγύη του.

Η Επίτροπος θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα