Στελέχη της ΝΔ άφησαν επί δύο χρόνια πεσμένη γέφυρα στην Καβάλα για να μην πιστωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακατασκευή

Ήταν Νοέμβριος του 2018 όταν η γέφυρα που βρίσκεται στο ρεύμα εξόδου από την Καβάλα προς την Ξάνθη, μπροστά από το νοσοκομείο της πόλης, κατέρρευσε, κυρίως λόγω παλαιότητας. Δεδομένου ότι η κατάρρευσή της θα προκαλούσε συμφόρηση και ταλαιπωρία, την ίδια κιόλας μέρα, ο τότε υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε στείλει κλιμάκιο μηχανικών στο σημείο μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη.

Την

αμέσως επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην πόλη παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου και της δημάρχου Καβάλας, υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία, Δήμητρας Τσανάκα. Ο κ. Σπίρτζης είχε δεσμευτεί να αναλάβει η κυβέρνηση το έργο αποκατάστασης της γέφυρας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υπό τον όρο όμως περιφέρεια και δήμος να δήλωναν εγγράφως αδυναμία να αποκαταστήσουν οι ίδιοι τη γέφυρα. Κάτι που ποτέ δεν έκαναν.

Όπως καταγγέλλει σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η κυρία Τσανάκα και ο κ. Μέτιος παραδέχθηκαν ότι δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ούτως ώστε να μην καρπωθεί το έργο ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας τους κατοίκους της πόλης να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο επί μια διετία.

Σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι «τα στελέχη της ΝΔ παραδέχτηκαν- σε τοπικό ραδιόφωνο- αυτό που όλη η πόλη γνώριζε: η πεσμένη γέφυρα έγινε αξιοθέατο λόγω της παλαιοκομματικής και χυδαίας εκμετάλλευσης των θέσεων ευθύνης στελεχών της ΝΔ, για κομματικό όφελος!

Πέρα των πολιτικών ευθυνών, ανακύπτουν και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουν οι δυο τους είναι να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό της Καβάλας, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρείται καθημερινά.

Ζητάμε από τους τρεις κοινοβουλευτικούς βουλευτές να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν την στάση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Καλούμε τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο να μας πει για ποιο λόγο δεν δέχτηκε την βοήθεια της κυβέρνησης και να ξεκαθαρίσει αν παίρνει αποστάσεις από την ομολογία Τσανάκα-Δράκου.

Απαιτούμε από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν έχει δώσει εντολή στον Χρήστο Μέτιο και τη Δήμητρα Τσανάκα να μην δεχτούν την πρόταση της προηγούμενης Κυβέρνησης να αναλάβει άμεσα και εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, ώστε να μην το πιστωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος και να εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η παλαιοκομματική λογική της ΝΔ, που πολεμά ό,τι δεν γίνεται «κατόπιν ενεργειών της», ζημίωσε την πόλη τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Η κυνική ομολογία των στελεχών της ΝΔ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο βγήκε κυβέρνηση: με ψέματα και εξαπάτηση» καταλήγει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα