Παφίλης: Μη μας κόλλησαν και κορονοϊό οι αστυνομικοί (video)

Συνέχεια στη χθεσινή διαμάχη με τις δυνάμεις καταστολής έδωσε σήμερα ο Θανάσης Παφίλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό που θα έπρεπε να συζητά σήμερα ο κόσμος είναι πώς θα βγει η χώρα νικήτρια από τη δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό κι όχι τα της απαράδεκτης κυβερνητικής απόφασης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, ενώ υποστήριξε ότι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή πορεία τηρούσαν κατά γράμμα όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό

για να γλιτώσουν από την αναίτια επίθεση της αστυνομίας.

«Αντί να συζητάμε για τον κορονοϊό, συζητάμε για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν ονόματι της πανδημίας. Οι αστυνομικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον» είπε αρχικά ο κ. Παφίλης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Η ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος στην κάθε κυβέρνηση, προχώρησε με ανυπακοή, κάναμε ανυπακοή οργανωμένη, με υγειονομικά μέτρα που δεν παίρνονται πουθενά, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε πουθενά. Υποδειγματική. Και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η κυβέρνηση είχε πει να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρότατα, υγειονομικά μέτρα περισσότερο και από ενάμισι μέτρο και νομίζω αυτό θα το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός».

Αναφερόμενος στα επεισόδια, υποστήριξε ότι «ούτε στην Αμερικανική Πρεσβεία, ούτε αργότερα κάναμε πορεία και σταματήστε να το λέτε. Ξαφνικά δεχθήκαμε επίθεση από την Αστυνομία. Και όταν πήγαμε να διαπραγματευτούμε, να τους πούμε ηρεμήστε να μιλήσουμε, ξέρετε τι έγινε; Δεν ήταν πορεία, ήταν συγκέντρωση.

Η παράσταση έγινε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Εμείς φοράμε όλοι μάσκες. Και δείτε και οι αστυνομικοί πώς είναι! Μην μας κόλλησαν και κορονοϊό. Σας μιλάω υπεύθυνα και ειλικρινά. Πήγαμε να τους πούμε και μας όρμηξαν. Με ‘πιάσαν και με τραβάγανε. Παραλίγο να ορμήξουν και στον γενικό γραμματέα του κόμματός μας. Σεβασμός κανένας… Μια φασιστική αντίληψη κυριολεκτικά. Κάνανε πέντε συλλήψεις στον σωρό. κάνανε τουλούμι στο ξύλο έναν άνθρωπο, αλλουνού του έβγαλαν την πλάτη, και έπιασαν τρεις τυχαία».

Keywords
Τυχαία Θέματα