Σταθερά στο στόχαστρο των FT η ελληνική κυβέρνηση – Οι «περίεργες» ανησυχίες που επαναλαμβάνονται συνεχώς

Στο στόχαστρό τους έβαλαν οι Financial Times τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως μία «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», γεγονός που προκάλεσε και τη δημόσια αντίδραση του ιδίου.

Κρίνοντας, ωστόσο, από παλαιότερα δημοσιεύματα των Financial Times, στόχος της εφημερίδας δεν φαίνεται να είναι ο κ. Καλογήρου, αλλά η ίδια η κυβέρνηση, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που

στοχοποιείται κάποιο κυβερνητικό στέλεχος.

Άλλωστε, στο στόχαστρο της εφημερίδας είχε μπει στο παρελθόν και ο Νίκος Κοτζιάς, για τον οποίο οι FT είχαν αναπαράγει «πρωτοφανή ψέματα, προκειμένου να σπιλωθεί η ελληνική κυβέρνηση», όπως είχε σημειώσει τότε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο λόγος για δημοσίευμα υπογεγραμμένο από την Κέριν Χόουπ, το οποίο αφορούσε στη δικαστική διαμάχη του υπουργού Νίκου Κοτζιά με το περιοδικό Athens Review Of Books.

Τότε, οι Financial Times έκαναν ξανά λόγο για φόβους γύρω από το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, με αφορμή τη δικαστική νίκη του Νίκου Κοτζιά έναντι του στον Άρειο Πάγο, με βάση την οποία ο υπουργός πάγωσε στη συνέχεια τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκδοτών της ARB.

Ο κ. Κοτζιάς είχε υποβάλει μήνυση κατά του περιοδικού, λόγω της δημοσίευσης επιστολής αναγνώστη, στην οποία ο νυν υπουργός χαρακτηριζόταν «γκαουλάιτερ του σταλινισμού», λόγω γραπτών του την εποχή που ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει ως ανυπόστατο το δημοσίευμα, ενώ είχε τονίσει ότι η βρετανική εφημερίδα και η δημοσιογράφος, μολονότι έλαβε στις 30 Ιουλίου σχετική επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Κοτζιά, Ιωάννη Μαντζουράνη, επέλεξαν να την αγνοήσουν και να αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από πλευράς του υπουργού.

Τις ίδιες δήθεν «ανησυχίες» επανέφεραν σήμερα οι FT, αυτή τη φορά για άλλο πρόσωπο, τον Μιχάλη Καλογήρου και ποιος ξέρει για ποιον άλλον θα γράψουν στο μέλλον.

Με βάση τα παραπάνω, ο στόχος των FT δεν φαίνεται να άλλαξε. Παρέμεινε η ελληνική κυβέρνηση, για λόγους τους οποίους μόνον η εφημερίδα γνωρίζει…

Keywords
Τυχαία Θέματα