Πώς θα είναι αυτός ο Σεπτέμβριος στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης;

19:59 5/9/2018 - Πηγή: Protagon

Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 206.

Εκεί, έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, με ένα ψηφιακό ταξίδι στις παραστατικές τέχνες, με ένα γενικότερο ταξίδι στις μνήμες – οι οποίες πρέπει να μείνουν ζωντανές.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Ιδρύματος, ενώ στις επόμενες γραμμές πάρτε μια γεύση από τα όσα θαυμαστά θα παρουσιαστούν εκεί.

Optasia του Giuliano Bekor – Έως 5 Σεπτεμβρίου

Οι φιγούρες, με λεπτομερή σύνθεση, δραματικά φωτισμένες σε σκοτεινό φόντο και χωρίς ψηφιακή επέμβαση, έχουν
μια έντονη ζωγραφικότητα

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος μόδας και διασημοτήτων του Χόλιγουντ Giuliano Bekor, δηλώνει ερωτευμένος με την Ελλάδα. Καρπός του έρωτα αυτού είναι τα νέα έργα που εμπνεύστηκε από τους θησαυρούς της Αρχαιότητας. Κυκλαδική τέχνη, Μελανόμορφα αγγεία και Γεωμετρικούς αμφορείς, Κλασικά αγάλματα και Ελληνιστικά μωσαϊκά. Curator: Ελένη Κούκου

Ψηφιακό ταξίδι στις παραστατικές τέχνες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – 11 Σεπτεμβρίου – 8 Νοεμβρίου

Το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Κακογιάννη, με υλικό από τις ταινίες και τα θεατρικά έργα που ο ίδιος σκηνοθέτησε, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, σε ψηφιακή μορφή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δράσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ψηφιακά στον θεατρικό κόσμο του 20ού αιώνα μέσα από το «Αρχείο θεατρικών προγραμμάτων του 20ου αιώνα Γ. & Ε. Γιολάση» (1949 -1999).​

Hecuba/Εκάβη από το Stanford Repertory Theater – 7-9 Σεπτεμβρίου

Η Εκάβη του Ευριπίδη από το Stanford Repertory Theater έρχεται στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Rush Rehm. Στον ρόλο της Εκάβης η Κερασία Σαμαρά. Ο Σωκράτης Αλαφούζος και 10 ακόμα επιλεγμένοι έλληνες ηθοποιοί σε μια παράσταση με αμερικανούς χορογράφους, σκηνογράφους, σχεδιαστές κουστουμιών και sound designers. Στα Αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα – 19, 21 & 23 Σεπτεμβρίου

Ραντεβού και φέτος στο ΙΜΚ με τη σημαντικότερη διοργάνωση προώθησης της Κυπριακής Θεατρικής Συγγραφής στην Ελλάδα. Τρία θεατρικά έργα από την Κύπρο, με τη σφραγίδα του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σπίτι της Κύπρου.

63 Χρόνια Σεπτεμβριανά | Κωνσταντινούπολη 1955 – 8 έως 15 Σεπτεμβρίου

Σεπτεμβριανά του’ 55. Γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό της Πόλης. Μέρες ιστορικής μνήμης και ο ρόλος της τέχνης στη διατήρησή της. Έκθεση εικαστικής δημιουργίας με τη συνεργασία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, φοιτητικός διαγωνισμός για την ανάδειξη τριών έργων και μεγάλη εκδήλωση.

Εκδήλωση για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας – 27 Σεπτεμβρίου
Με μια μεγάλη εκδήλωση σηματοδοτείται φέτος η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας με τίτλο «Η ‘ίδρυση και η πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας». Την εκδήλωση που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας-Σπίτι της Κύπρου, πλαισιώνει μουσικό πρόγραμμα με τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλέφωνο: 210 341 8550
Φαξ: 210 341 8570
E-mail: [email protected]

The post Πώς θα είναι αυτός ο Σεπτέμβριος στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα