Σταθερά στα μέλη του ECA ο Παναθηναϊκός – Η Λάρισα… έκλεψε τον Μπαργκάν από τη Λαμία

Σταθερά στα μέλη του ECA διατηρείται ο Παναθηναϊκός που εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίασή του από τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ. Οι «πράσινοι» αποτελούν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ECA και παραμένουν σταθερά στα μέλη του οργάνου των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη το προηγούμενο διήμερο (10-11/9) στο Σπλιτ της Κροατίας ο Παναθηναϊκός

εκπροσωπήθηκε τόσο στο General Assembly όσο και στις εργασίες του Institutional Relations Working Group από τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ, Άλκη Παπαντωνίου.

Μεταξύ άλλων, έγινε προετοιμασία των προτάσεων για τις τροποποιήσεις κανονισμών και πιθανών αλλαγών στο ποδόσφαιρο (διαμεσολαβητές, συστήματα κατάρτισης κ.α.), όσο και αλλαγών εντός του ECA.

****
Στα Σπάτα βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Όγκνιεν Βράνιες προκειμένου να συναντήσει πρώην συμπαίκτες και ανθρώπους της ΑΕΚ.

Ο Βόσνιος αμυντικός βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει από… γνώριμα λημέρια. Έτσι, το απόγευμα της Τρίτης πήγε στα Σπάτα και για να δει τους πρώην συμπαίκτες του αλλά και ανθρώπους της ομάδας. Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε επισκεφθεί και τα γραφεία της ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων συνεχάρη άπαντες στην Ένωση για την επιστροφή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

****
Την απόκτηση του Κενάν Μπαργκάν ανακοίνωσε η Λάρισα. H μεταγραφή του 29χρονου μεσοεπιθετικού χάλασε στη Λαμία και υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον από τους «βυσσινί». Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα του κάμπου ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην άσου του Άρη, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την υπογραφή 2ετούς επαγγελματικού συμβολαίου με τον 29χρονο επιθετικό Κενάν Μπαργκάν. Ο Κενάν Μπαργκάν έχει αγωνιστεί στις ΠΑΕ Βέροια, Καλλονή, Πανιώνιος και Άρης και την περσινή χρονιά με τη φανέλα του Άρη αγωνίστηκε σε 21 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και πέτυχε 3 γκολ.

Μία ώρα αργότερα οι αγώνες σε Ξάνθη και Περιστέρι

Αλλαγή στην ώρα έναρξης δύο συναντήσεων που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή (16/9), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League, ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Πιο συγκεκριμένα, η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια θα αρχίσει στις 5 μ.μ. (αντί για τις 4 μ.μ. που ήταν αρχικά προγραμματισμένη), ενώ κατά μία ώρα μετατίθεται και το ματς του Ατρομήτου με τη Λαμία στο Περιστέρι, που θα γίνει στις 8 μ.μ. (αντί για τις 7 μ.μ.).

Καθυστερεί η έλευση του Μαβράι

Θα καθυστερήσει για λίγες μέρες ακόμα την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη ο νεοαποκτηθείς αμυντικός ποδοσφαιριστής του Αρη, Μεργκίμ Μαβράι. Αυτός αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στην καλύτερη περίπτωση την προσεχή Παρασκευή (14/9), καθώς είναι υποχρεωμένος να ρυθμίσει προσωπικές του υποθέσεις στην Φρανκφούρτη και στην συνέχεια να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη. Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής σε κάθε περίπτωση θα είναι στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο και θα παρακολουθήσει τον αγώνα του Άρη με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την προσεχή Δευτέρα (17/9).

Παραίτηση Βάνη και αιχμές της ΠΑΕ ΑΕΛ εναντίον του

Με μία μεταμεσονύχτια ανάρτησή του στο facebook, ο Βασίλης Βάνης γνωστοποίησε την παραίτησή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΛ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, και όσους συνεργάστηκαν μαζί του, προσθέτοντας όμως με νόημα ότι «… πάντα θα υπηρετώ και θα εφαρμόζω τις ιδέες μου και την φιλοσοφία μου».

Η ΠΑΕ έκανε δεκτή την παραίτηση του Βασίλη Βάνη, αλλά στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, άφησε αρκετές σαφείς αιχμές εναντίον του.

Αναλυτικά η ΑΕΛ αναφέρει:

«Η παραίτηση του τεχνικού διευθυντού της ΑΕΛ Βασίλη Βάνη ήταν αυτονόητη, μετά τα όσα έχουν συμβεί σε συγκεκριμένες μεταγραφικές επιλογές του ιδίου και των γραφείων μάνατζερ, που επέλεξε να συνεργαστεί.

Οι μεταγραφές των Frioui, Παπαφώτη, Cassado και Batha που ήταν και οι μοναδικές δικές του επιλογές την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και η μη ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Darfalou, παρά το ότι η ιδιοκτησία της ΑΕΛ υπέγραψε προσύμφωνο μαζί του με υπέρογκες απολαβές, είναι κάποιες από τις αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή εξέλιξη.

Η υπόθεση για την ΑΕΛ θα έχει συνέχεια, αφού έχουν καταβληθεί σημαντικά ποσά σαν προκαταβολές και με περίεργο υπόβαθρο.

Η ΑΕΛ δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει την αλληλογραφία της χθεσινής ημέρας με συγκεκριμένο γραφείο μάνατζερ που έχει σχέση με Αθήνα, Λονδίνο και Κύπρο, αλλά αν προκληθεί θα το κάνει. Στην ΑΕΛ κάθε ευρώ που δίνεται για ποδοσφαιριστή πρέπει να πιάνει τόπο.

Κανείς δεν παίρνει χρήματα που δεν αξίζει. Στην ΑΕΛ παιχνίδια μάνατζερς είτε σε συνεργασία με τεχνικούς διευθυντές, είτε χωρίς, δεν περνάν και όλα κινούνται στη διαφάνεια».

Πηγές: snda.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα