Αργεντινή: "Θα είχαμε το τέλος του 2001" δηλώνει ο Μάκρι

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της νέας οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή, ο Μαουρίτσιο Μάκρι ένιωσε την ανάγκη να χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους για να υπερασπιστεί την πολιτική του.

Ο Αργεντίνος πρόεδρος σε διευρυμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπεραμύνθηκε της επιλογής του να "κόψει" υπουργεία (μεταξύ αυτών και το Εργασίας) φέρνοντας κατά νου των συμπατριωτών του το 2001, όταν ο τότε πρόεδρος Φερνάντο Ντε Λα Ρούα είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο κάτω από τη λαϊκή πίεση.

"Αν δεν

περιορίζαμε τον αριθμό των υπουργείων, η ιστορία θα είχε την κατάληξη του 2001" τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάκρι ο οποίος πρόσφατα ζήτησε και επισήμως τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής υπογράμμισε επίσης ότι ποτέ η χώρα του δεν είχε μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη από όση έχει σήμερα και ότι η διαφαινόμενη συμφωνία με το ΔΝΤ θα χαρίσει στην πατρίδα του μία πλατφόρμα οικονομικής σταθερότητας έτσι ώστε να αρχίσει πάλι ο κύκλος της ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα