Στα «σκαριά» νέα τάση στον ΣΥΡΙΖΑ; (video)

Μια ακόμη τάση φαίνεται πως βρίσκεται στα «σκαριά» όσον αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου του.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζεται μια παρέμβαση ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο ίδιος ο πρόεδρος ξεκίνησε τον διάλογο ώστε μετά το συνέδριο του

κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις πλατιές λαϊκές δυνάμεις».

Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, η κίνηση αυτή βρίσκεται σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους», υπογράμμισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε την πρωτοβουλία ως «κίνηση πολιτών» που κινούνται στον χώρο «του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου, με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εκσυγχρονιστικό κόμμα, πιο δημοκρατικό πιο μεγάλο» και συμπλήρωσε ότι ο βασικός κορμός του κόμματος είναι και θα παραμείνει αριστερός.

«Δεν θα υπάρχει επικεφαλής», είπε ο κ. Κόκκαλης και απέφυγε να ανοίξει τα «χαρτιά» του για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα. «Μπορεί να είναι η κ. Χρυσοβελώνη. Όχι, δεν θα είναι η κ. Κουντουρά. Δεν θέλω να μπω σε ονόματα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους».

«Θα κατατεθεί (σ.σ. στο συνέδριο) κείμενο θέσεων και αρχών στο πλαίσιο της διεύρυνσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η μεγάλη αυτή κοινωνική πλειοψηφία θα δημιουργηθεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι όπως καταλαβαίνετε, στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι βασικός κορμός η αριστερά αλλά θα είναι και δυνάμεις μέχρι και το προοδευτικό, κέντρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα