Στα «χαρακώματα» Μαξίμου – ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Για φόβο της ΝΔ για την αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών έκανε λόγο το ΜαξίμουΤην Τρίτη τα «αποκαλυπτήρια» των «γαλάζιων» προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρησηΟλική κυβίστηση της ΝΔ «βλέπει» το ΜαξίμουΗ αντίδραση της ΝΔ στα περί κυβίστησης

«Πόλεμος» ανακοινώσεων

για τη συνταγματική αναθεώρηση πριν καλά-καλά ξεκινήσει ξέσπασε σήμερα, Τετάρτη μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ.

Αναλυτικότερα, η μετωπική μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ ξεκίνησε μετά από σχόλια κυβερνητικών πηγών τα οποία στηλίτευαν το γεγονός ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης η Πειραιώς δεν είχε πάρει δημόσια θέση σχετικά με τον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Κανένα πρόσχημα πια δεν μπορεί να κρύψει τον φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές ούτε για την αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών», τόνισαν κυβερνητικές πηγές συμπληρώνοντας πως «μία ημέρα μετά τις προτάσεις του πρωθυπουργού, η αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι πασιφανής».

«Προχθές και χθες διαρροές από την Πειραιώς κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωναν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα απέχει» σημείωσαν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «σήμερα, μετά την κατακραυγή, η ΝΔ φαίνεται πως το ξανασκέφτεται».

Όπως επισήμαναν, «η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή δημοκρατική διαδικασία και δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές διαφωνίες της ΝΔ».

«Ας λύσουν λοιπόν τα προβλήματά τους και ας σοβαρευτούν, παίρνοντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για το μείζον ζήτημα και όσα πρότεινε χθες ο πρωθυπουργός» δηλώνουν εμφατικά οι κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «κανένα πρόσχημα πια δεν μπορεί να κρύψει τον φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές ούτε για την αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Γαλάζιο «ναι» στον διάλογο

Λίγο μετά, το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει τελικά στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας πως τις προτάσεις της θα τις δημοσιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος την προσεχή Τρίτη. Επιπλέον, γενικός εισηγητής της ΝΔ στην αναθεωρητική διαδικασία θα είναι ο βουλευτής Κώστας Τασούλας.

«Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία. Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε μεταξύ άλλων η ΝΔ.

«Καλοδεχούμενη η ολική κυβίστηση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση»

Τη σκυτάλη στη σύγκρουση πήρε στη συνέχεια το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο «καλωσόρισε» τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη», κατέληξε το Μαξίμου στο σχόλιό του.

ΝΔ: Η κωλοτούμπα και οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το απόγευμα της Τετάρτης η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση ως απάντηση στο Μαξίμου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς. Θα του εξηγήσουμε, λοιπόν, τι σημαίνει και κυβίστηση».

«Κυβίστηση σημαίνει να επιδιώκεις να καθιερώσεις και στο Σύνταγμα τα δημοψηφίσματα, όταν έχεις γίνει ο περίγελος της Οικουμένης με την κωλοτούμπα που έκανες στο δημοψήφισμα του 2015.

Κυβίστηση σημαίνει να θες να αποσυνδέσεις την προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, όταν την έχεις χρησιμοποιήσει για να ρίξεις μια κυβέρνηση, τάζοντας δήθεν ότι θα σκίσεις τα μνημόνια.

Κυβίστηση σημαίνει να νοιάζεσαι τάχα για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και του ηλεκτρισμού, όταν έχει ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Κυβίστηση, τέλος, σημαίνει να κόπτεσαι τάχα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όταν σφύριζες αδιάφορα από το 2006 που πρότεινε την κατάργησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε η ΝΔ και κατέληξε στην ανακοίνωσή της:

«Για να μην μακρηγορούμε, θα συστήναμε στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει στο εξής τα συνώνυμα της λέξης κωλοτούμπα, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους του. Περισσότερα στη Βουλή…».

Keywords
Τυχαία Θέματα