Στα «χαρακώματα» Δούρου και Πατούλης – «Οι αλήθειες πονούν»

Κλιμακώνεται ημέρα με την ημέρα η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιώργου Πατούλη, με δηλώσεις, προειδοποιήσεις και ανταπαντήσεις, στον απόηχο της απουσίας του «γαλάζιου» υποψήφιου Περιφερειάρχη από το προγραμματισμένο debate των υποψήφιων περιφερειαρχών Αττικής στον Αθήνα 9,84.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο «στρατοπέδων» ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας με αφορμή την απουσία Πατούλη από το debate, «λόγω υποχρεώσεων, χωρίς όμως να ζητήσει και αναβολή».,

όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Δύναμη Ζωής», της περιφερειάρχου,Γιάννης Μοίρας.

Στην ανακοίνωση που ακολούθησε, ο κ. Μοίρας αφού διαπιστώνει «από τα αναρτώμενα και τις επαφές» του κ. Πατούλη ότι «δεν ευσταθεί» το ενδεχόμενο του ταξιδιού στο εξωτερικό (Κίνα) προχωρά στο συμπέρασμα ότι «από Πατ-ούλης, έγινε Πατ-λούης». Αιτιολόγησε τη σκέψη του με την «ατυχή» εμφάνιση του κ. Πατούλη στα προηγούμενα debates σε «Ιανό» και Bluesky όπου, σύμφωνα με τον κ. Μοίρα, έλεγε «αοριστολογίες έως πράγματα ασυνάρτητα κι αδιανόητα» όπως ότι «δεν είναι δυνατό να βλέπω στη Μάνδρα ηρριμένες (sic) υδροφόρες μειοδοτικού διαγωνισμού που δεν είχαν βρεθεί ποτέ μεταξύ τους για να κάνουν στρατηγική». Είναι «πιθανό», σημειώνει ο εκπρόσωπος της «Δύναμης Ζωής», «να τον έπεισαν οι συνεργάτες του, να κρυφτεί από τους ανθυποψήφιούς του μέχρι 26 Μαΐου και να δηλώνει νικητής των… δημοσκοπήσεων».

Την επομένη, ακολούθησε οργισμένη αντίδραση από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική» με τίτλο: «Να μαζέψει η κ. Δούρου τους μισθωμένους λασπολόγους της».

Μάλιστα, αποκάλεσε την περιφερειάρχη «υπόδικη για τις εγκληματικές ευθύνες της για το θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας», αποδίδοντάς της ως έσχατη επιλογή σωτηρίας την επιχείρηση «λάσπη στον Πατούλη». Χαρακτήρισε «ακροδεξιούς» τους συνεργάτες της κ.κ. Μοίρα και Χριστοφορίδη και θέτει ερωτήματα για το από πού πληρώνονται. Επίσης, η πλευρά Πατούλη αναρωτήθηκε πόση κρατική διαφήμιση είχε εισπράξει η εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» πριν κλείσει και ποια είναι η σχέση τους με τον Πετσίτη.

Κλείνοντας και αφού συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στην κ. Δούρου για τις εθνικές τραγωδίες, την προειδοποιεί να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της λέγοντας: «Γιατί εάν χρειαστεί να επανέλθουμε, τότε θα υποχρεωθείτε να απαντήσετε σε πολύ πιο δύσκολα και δυσάρεστα θέματα».

Οι αλήθειες πονούν…

Σήμερα, Τετάρτη ο κ. Μοίρας, σε δήλωση του με τίτλο: «Οι αλήθειες πονούν… 5 + 2 αλήθειες για τον κύριο Πατούλη», παρατηρεί: «Η έκρηξη έντασης και θυμού του κ. Πατούλη, αποδεικνύει, μεταξύ άλλων ότι μισεί τις δημόσιες αλήθειες οι οποίες αποδομούν το μύθο που φαντάζεται ότι έχει τάχα χτίσει για το άτομό του».

Αλήθειες, σημειώνει, όπως ότι:

– Ο κ. Πατούλης συμπεριφέρεται ως δηλωμένος καριερίστας καθώς από την ανακοίνωση-στρακαστρούκα της δήθεν υποψηφιότητάς του για το Δήμο Αθηναίων, ξαφνικά του ήρθε η έμπνευση να κατεβεί στην Περιφέρεια Αττικής.

– Εμφανίζεται αδιάβαστος και προκλητικά αδιάφορος ως προς τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα στα debates και τις ομιλίες να λέει γενικότητες, αοριστολογίες έως και πράγματα ασυνάρτητα.

Επίσης, ο κ. Μοίρας, σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό για το δήθεν «αόρατο», στο έργο της Περιφέρειας, που λέει ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζει ότι «σε κάθε Δήμο που επισκέπτεται πέφτει πάνω στα 360 εργοτάξια 1.250 έργων ύψους 2,1 δισ. ευρώ της διοίκησης Δύναμης Ζωής – Ρένας Δούρου». Ο ίδιος του καταλογίζει ότι παρίστανε τον «βασιλιά Μίδα», στον Δήμο Αμαρουσίου, που «κατέπεσε με τις εικόνες του πλημμυρισμένου πάρκινγκ, τους τόνους σκουπιδιών που στέλνει για θάψιμο στη Φυλή, το φιάσκο της πρόχειρης πρότασής του για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στους Δήμους του Βόρειου Τομέα». Παρατηρεί δε, ότι «για να μην εκτίθεται, τελευταία δείχνει σημάδια δραπέτη από τον απευθείας δημόσιο διάλογο, εμφανιζόμενος μόνο ως ο… δήθεν “νικητής” των γκάλοπ».

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «λασπολόγους», ο κ. Μοίρας αποσαφηνίζει:

«Λάσπη είναι κ. Πατούλη να κάνεις συνεχώς τυμβωρυχία πάνω στους νεκρούς και να αποφαίνεσαι για δήθεν “ενόχους”. Να μην καταδικάζεις ξεκάθαρα, την αποστολή μαζικών SMS σε κατοίκους της Ανατολικής Αττικής με χλευαστικούς στίχους για το θρήνο τους και με “αποστολέα”. τη Ρένα Δούρου. Να παρελαύνεις στο διαδίκτυο καμαρωτός, ενώ πίσω σου τα εκατοντάδες ανώνυμα κι έμμισθα (από πού άραγε;) trolls της Πειραιώς να αναρτούν τα πλέον χυδαία και σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Ρένας Δούρου».

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός», λέει ο κ. Μοίρας ότι είναι «αυτός που εναγκαλίζεται με τους απογόνους του Γάλλου ακροδεξιού Λεπέν, τους νοσταλγούς της Μακρονήσου, τους οπαδούς της χούντας και τους αρνητές του Πολυτεχνείου. Ακροδεξιός είναι όποιος γίνεται σήμερα πλασιέ της παλιάς γνωστής … “εθνικοφροσύνης”, απευθυνόμενος σε κοινά που φωνάζουν εμπρός του «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Κλείνει τονίζοντας το εξής: «Είναι φανερό ότι η αλήθεια δεν είναι το δυνατό σημείο του υποψήφιου περιφερειάρχη, παραλίγο υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων. Όμως, οι αλήθειες που τον αφορούν δεν σταματούν εδώ. Έχουμε αρκετές ακόμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα