Στα 308 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΝΔ σε δάνεια – «Καπέλο» 30 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο

Σχεδόν κατά 30 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το δανειακό χρέος της Νέας Δημοκρατίας προς τράπεζες αποδεικνύοντας πως το «σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης» του κόμματος που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016, λίγο μετά την εκλογή του στην προεδρία, δεν πάει και τόσο καλά όσο από την Πειραιώς υποστηρίζουν. Πόσω μάλλον αν λάβουμε ότι τα χρέη του κυβερνώντος κόμματος προς τις τράπεζες

αυξήθηκαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στο τελευταίο ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως οι δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες από 278.951.569,84 ευρώ το 2018 έγιναν 308.665.292,22 ευρώ το 2019. Δηλαδή, αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος στην αφαίρεση το ποσό αυξήθηκε κατά 29.713.722,38 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θεσπίσει ετήσια συνδρομή 12 ευρώ ετησίως για τα μέλη του κόμματος «για να τα βγάλουμε πέρα σε μια δύσκολη συγκυρία», όπως χαρακτηριστικά είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Κι όλα αυτά ενώ η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί παράνομα το μέρος της εκλογικής χρηματοδότησης που προορίζεται μόνο για ερευνητικούς σκοπούς για να ξεχρεώνει μέρος των δανείων της (το θέμα είχε αποκαλύψει το vouliwatch.gr).

Παράνομα γιατί σύμφωνα με το νόμο, (αρθρ.1 παρ.5) το ποσό που λαμβάνουν τα κόμματα για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς» θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τέτοιους και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να τα επιστρέφουν.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον επίσημο ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα παρουσιάζει ζημία 30 εκατ. ευρώ για το 2019, ενώ το 2018 είχε ζημία 25 εκατ., ενώ φαίνεται να χρωστάει επίσης πάνω από 11 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, ποσό σχεδόν ίδιο με το 2018, αλλά και 93 χιλιάδες ευρώ σε Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (έναντι 125 χιλιάδων το 2018).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια, από την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε το περίφημο σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών της ΝΔ, με σύνθημα «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας». Ανάμεσα στα όσα προέβλεπε το σχέδιο ήταν οι ετήσιες δαπάνες να πέσουν μέσα σε τρία χρόνια από τα 8,2 εκ. ευρώ στα 2,5 εκ. ευρώ. Φαίνεται, λοιπόν, πως για ακόμη μια φορά η επικοινωνία «κέρδισε» την ουσία στη «γαλάζια Ιερουσαλήμ».

Δείτε τον τελευταίο ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας:



Το σχέδιο εξυγίανσης που είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016:

Keywords
Τυχαία Θέματα