Σπυράκη: Είπαμε «ναι» στην προκαταρκτική – Να τεθεί το ζήτημα στην ουσία του

«Εμείς είπαμε εξ’ αρχής “ναι” στην προκαταρκτική. Είναι σαφές ότι θέλουμε να τεθεί το ζήτημα στην ουσία του», υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ και ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Δείτε επίσης: LIVE: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis – Τι είπαν οι εμπλεκόμενοι

Σε

συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η κ. Σπυράκη επισήμανε πως από την κυβέρνηση «υπάρχει μια σαφής και προφανής σκοπιμότητα, να σπιλωθούν πολιτικά στελέχη προερχόμενα από τη Ν.Δ.».

Στην συνέντευξή της, η κ Σπυράκη, αφού ζητά από την κυβέρνηση «να μην παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη και μάλιστα απροσχημάτιστα», υποστηρίζει ότι «είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος – και προειδοποιούμε, έχοντας ακριβώς γνώση, για το πόσο προβληματικό είναι – η χώρα να καταταγεί στην κατηγορία της Πολωνίας. Τι σημαίνει αυτό, και γιατί κινδυνεύουμε να πάμε εκεί; Η Πολωνία παραβίασε καταστάσεις που αφορούσαν το Κράτος δικαίου, με μια σειρά κινήσεις της κυβέρνησης, να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, στην ίδια συνέντευξή της τονίζει «Θέλουν ή όχι Προκαταρκτική Επιτροπή; Θέλουν ή όχι να έρθουν όλα στο φως; Θέλουν ή όχι, να εξεταστούν τα πάντα; Θα πρέπει να βάλουν το ερώτημα όπως διατυπώνεται από την πρόταση της πλειοψηφίας. Κι εκεί η Ν.Δ. λέει ναι. Από κει και πέρα να ξέρετε, όμως, πως οποιαδήποτε και αν είναι η εξέλιξη, εφόσον συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή, δηλαδή προανακριτική, η Ν.Δ. θα είναι εκεί. Η Ν.Δ. θα συμμετάσχει. Και η Ν.Δ. έχει τοποθετηθεί εξ’ αρχής ότι θέλει να έρθουν όλα στο φως. Και τότε θα δούμε πόσο βάσιμο ήταν όλο αυτό και ποια χαρακτηριστικά έχει αυτή η υπόθεση».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα